ChampagneTorsdag!

Japp, igår vart det champagne-torsdag. Två flaskor låg fortfarande kvar i kylskåpet sedan vi gifte oss. Så igår blev det champagne och ceasarsallad. Mycket trevligt!
Samtidigt så bakade jag kanelgifflar också. Jag och de tre små barnen (inte Ronja alltså ;) ) Så de där gifflarna, de har både lite olika storlek och form. Som sockerbagaren bakar ungefär, han bakar stora, han bakar små, han bakar några med socker på!

Och i onsdagskväll när jag var ute och cyklade, då bestämde ju sig tåget för att det skulle köra förbi, och då tänkte jag att jag ska cykla JÄÄÄÄÄTTEsakta så jag inte behöver stanna:) Precis när jag står så gott som stilla och ska sätta ner fötterna känner jag att de sitter fast!! Just det, klossarna under pedalerna. Jag gjorde ett tappert försök att få väck fötterna men fick bara den ena till att släppa och faller snyggt på den andra. ATTANS! Så pinsamt. De båda andra cyklisterna trodde ju att jag svimmat eftersom jag trillat stillastående och ojade sig om att jag kanske druckit för lite. Nej så var det ju inte fick jag förklara och visa dem mina fina skor,då skrattade de åt mig istället :)
Träningsvärk har jag också i både rumpa, lår, rygg och axlar. Det gör gott att cykla!

Här kommer enliten bild på Ronja som Morfen tog för ett tag sedan.


Och till sist vill jag bara säga att IDAG ÄR DET FREDAGSMYS!!!!!!

Onsdag idag

Idag har jag och Ronja varit hos Cissi. Mycket trevligt! Vi fikade och pratade lite strunt. De har det så mysigt i sitt lilla hus! Längtar så efter mitt...


Majs och potatis...mmm... =P Lille Rio tycker oxå om Ronjos.


Och här bara myser dem, Cissi och Ronja. Mysegosigt livet är ibland! Tack för den här dagen Ciss:)

En present av min man har jag fått idag. Ett par riktiga cykelskor!! Med klossar undertill som man klickar fast sig i fincykelns pedaler. Bara de inte fastnar när jag ska av cykeln =P Jätteglad för dem är jag iaf... å så skimrar de i rosa! Meee LIKE!! :)

Nähä, nu ska jag ta en cykeltur. Skorna måste ju invigas så på med cykelhjämen och fram med mp3-spelaren!

Mamma och Ronja

Mamma och Ronja har det så mysigt. Ronja sitter alldeles naken i mammas knä och vi lyssnar på barnvisor med Black Ingvars och bara tramsar oss. Hur mys är inte det?


Tramsbyttorna nummer 1 och 2


Nu kissade den lilla nakenfisen i mammas knä. Det blev blött. Hon ser nöjd ut.

 

Mina Fina Kakburkar

Så här blev dem! Mina fina kakburkar...



De innehåller Kolakakor, Drömmar, Chokladsnittar, Hallongrottor och Non-Stop Kakor.


Tror ni mina snickare kommer bli glada? :)

BakTime!!

Här ska bakas småkakor!
Jag tänker minsann fylla hela kakburken :)

Stans bästa glassgubbe!

Glassgubben på torget är bäst. Han kan göra riktig mjukglass han. Ber man om en liten, liten mjukglass i bägare med massor av noisettetopping, ja, då får man verkligen det! Kolla in min glass från i fredags. Känner att jag snart måste dit och äta ännu en sådan här mumsig sommarglass!


Det är alltså en hel sjö av topping i bägaren! Hur gott som helst....


Inte världslätt att få in denna läckerheten i munnen utan att den är överallt annanstans dock. Men det är smällar man får ta!
Någon som är sugen på en mjukglass någon dag? :)


Hedersuppdrag

Igår kom min man med ett hedersuppdrag till mig. Han hade vält ut en ask med små små små pyttesmå saker. Och de behövdes sorteras in i rätt fack igen. Ni kanske inte tycker det ser så farligt ut men det är faktsiskt cirka 900 pluppar som skulle insorteras. Tror ni jag tyckte detta var ett hedersuppdrag??




OBS! Mannen på bilden har ingenting med plupparna att göra   =P


Nämen, kära, kära nån da!

Så här söta är Ronja och Thelma när de tittar på Nalle Puh!





GULLUNGAR!!

Larvigt

Jag var ute och fotade lite innan...







I nässlorna bor det alldeles dullt av larver! Svarta små prickar till larvbajs gör dem.


Hur coola djur är inte detta då?

Söto!

Kolla in så söt min unge är :)



Och här kommer en bild på far och dotter också. Sötisarna.

FYND!

Tänkte visa upp lite av mina senaste fynd. Det första fyndet inhandlades underÖstersjöfestivalen. En helt underbar klänning!


Var på stan en sväng med mamma härom dagen. Fyndade lite pel på Glitter.
 
Nästa är en jacka från Jansens. Inhandlad under min shoppingtur igår med Louise och hennes fars sambo Helene.


Från samma plats och tidpunkt kommer även denna ljuvliga tröja.


Och till den ljuvliga tröjan hittade jag lite olika pinaler på Lindex. Jag bara ÄLSKAR örhängerna! Och fjäderhalsbandet! Och alltihopa helt enkelt :)


Så nu vet ni hur jag kommer se ut nästa gång vi ses! :)

Förberedelser

Jag har köpit små schampo- och tvålflaskor till Nice-resan. Man ska packa så lätt som möjligt så går även resan lätt som en plätt! Och så gäller det ju att förbereda sig i tid och det gör jag.


Visst är de supersöta? Jag bara ÄLSKAR sådana här små pinaler....

Lojäds Byggskola

Tänkte nu visa hur det går till när man bygger ihop ett badrumsskåp. Ursäkta den dåliga bildkvaliten. Mattis är inte världsbäst på att fota =P


Här börjar äventyret. Min kära, kära man hade gett bort manulen till rörmokarna och tror ni att han hade fått tillbaka den? Noop. Så här sitter jag och har börjat klura på hur jag ska få ihop eländet. Har fått en skruvmejsel till hjälp.

Här har jag bytt ut skruvmejseln till en skruvdragare. Hade jag inte gjort det så hade jag nog hållt på med det där skåpet än... Mycket viktigt är att skruva rakt, annars blir det snett och då kommer man gå ikring i sitt lilla badrum och tro att man är full varje dag och då kommer man tro att man har alkoholproblem och då blir det inte bra för då kommer man få gå på AA-möten och bli av med jobbet och det är verkligen inte bra i dessa tider... Alltså, mycket viktigt att skurva rakt!!!

TADAAAAA!!!!! Färdigt skåp. Dörrar och hylla kommer jag sätta upp sen, vill ju inte att det ska skadas och repas i onödan.

Det var allt för den här gången. Kom nu ihåg kära läsare, skruva RAKT :)

Här bestämmer jag!

Idag har jag och Ronja varit hos Mormor och Morfar. De hade köpt lite saker till Ronjos på festivalen. Jättemysiga vantar till den kalla årstiden, två tröjor med text, den ena stod det Jag är inte döv jag bara skiter i er, och den andra stod det så klart I'm a hardrocker på ;) De hade även inhandlat en haklapp med texten: Här bestämmer JAG!


Här är hon, provar sin hoppgunga men är mest intresserad av en pudel. Hon gillar verkligen dom!

Köket har jag och min kära man fixat ihop. Visar en bild på hur det ser ut med hyllor och lådor, bara skåpsluckor och bänkskiva som ska på plats...ja och så kyl och frys och annat sånt nödvändigt också förstås:)

Snickaren sätter upp Mattis elcentraler. Det är dags det blir lite ordning på de där sladdarna nu!

Goder Afton säger jag!

GrötMonstret

Lägger in en bild på hur det kan se ur när pappan matar Ronja. Han har inte alltid samma finess som mamman. Men Ronja och jag älskar honom ändå, så klart! :)


Festival

Tösen har sovit hela natten inatt me, enda till klockan åtta på morgonen! :)
Och jag ska festivala mig ikväll och kanske dricka en och annan drink!

Sömntutan

Tösen som har sovit hela natten heter Ronja. Hon har varit så duktig!

Idag blir det en liten runda till Östersjöfestivalen. I eftermiddag eller så. Och ikväll ska Mattis springa Östersjöloppet. Helt galet att de ska ha det kl 22 ikväll. Hur många tror ni har druckit en å annan öl och bestämmer sig för att springa vid det laget? Mer än en gissar jag på ;)

Gröt

Min unge, hon kan äta gröt hon :)


med hela ansiktet! :)

RockTösen

Här ser vi Morfars RockTös. Klart att det är morfar som köpt bodyn, det kommer bli han som får lära henne all den där mycket nödvändiga faktan om gitarristen i FleetWood Mac, trummisen i Black Sabbath eller varför inte sångaren i Thinn Lizzy... Så kommer det att bli. Här har vi henne, mammas tuffing!



Ronja har bestämt sig för att inte tycka om att ligga i sin vagn när vi är ute på promenad, om hon inte sover förstås, då är det helt ok. Nepp, hon ska sitta upp. Så idag hämtade mamma sittdelen till vagnen och tänkte att Ronja kommer bli jätteglad över att kunna sitta och titta på allt runt ikring. Vad händer tror ni? När jag kommit ner på gårdsplanen så sover hon! Så mycket fick hon se på den rundan...


SJUKT!

Har precis vaknat, lillan har låtit mig ha sovmorgon. Drömde att jag vaknade och kollade på klockan, 8 minuter över 8.
När jag vaknade och kollade på klockan, vad tror ni den visar?? Ja, just det, 8:08. Läskigt värre...


Vilken underbar dag!

Har varit med Josse och Emilia på promenad idag. Gick längs strandpromenaden, trevligt! Sen satte vi oss vid campingen på gräsmattan under ett träd och fikade. Köttbullebaguetter och Josse hade bakat chokladmuffins, gott! Emilia skuttade kring och lekte och såg ut att tycka livet var härligt. Ronja skötte sig exemplariskt hon oxå. Tack för en härlig dag, Göra om snart igen! :)


Josse och Emilia


Och mamman & Ronjos

Snart kommer målaren och ska kolla läget i huset. Räkna, mäta och lite sånt tror jag. Hoppas han kan börja på snart!

En sån här tapet hade vi tänkt oss som fondvägg på nedervåningen....

...fast i den här färgen. Vad tror ni? Flipp eller Flopp? :)

Galenskaper!!!

Min man har köpt strömbrytare till vårt hus...för nästan 10500:-    !!!!!!!!!!!!!!!!!! En strömbrytare kostar cirka 600:-
Detta är vansinne. Det enda man har en sådan till är att tända och släcka lampor. Helt otroligt... 10500:-

Kycklingspett med parmesandressing

Maten igår blev mycket god så jag tänkte att ni kanske också skulle vilja göra den. Här kommer receptet!

Kycklingspett:
Kycklingfile skurna i bitar på spett,
varvat med citron och lagerblad,
penslade med lite olja
eller kycklingspett färdiga att grilla
Grilla några minuter på var sida.

Parmesandressing:
2dl. matlagningsgrädde
3msk hackad basilika
1dl. riven parmesan
salt och sv. peppar.
Mixa ihop eller bara rör ihop dressingen.

Tillbehör:
Koka pasta,
veva ner lite ruccollasallad
och några delade körsbärstomater.
Lite riven parmesan ovanpå.
KLART!!



En Corona smakade bra till. Och har man ingen lime så går det precis lika bra med citron!


Huset

Här kommer lite bilder på hur huset ser ut för tillfället.


Den fina utsidan.

Det fina köksgolvet.

Badrummet på nedervåningen, här ska duschen vara.

Duschen i badrummet på övervåningen. Mattis har tagit dessa bilder...Men det förstod ni säkert att det inte var jag, så dåliga bilder tar ju inte jag;-)

igen

Nu regnar det igen.... suck.

Fotat

Det har varit en bra dag. Thaimat vid lunch som var gott. Ronja smaskade vattenmelon. Mattis och pappa har satt upp köket, nästan allt. Så duktiga så!
Nu har vi ärir gott och är mätta och trötta. Gott vin var det också. Det är alltid bra.
Regnade som attan för någon timme sen så jag tog kameran och tog några bilder.


En nyponros som Sunqist precis har lärt sig heter Hip Rose på engelska.

En annan fin blomma, en luktärt närmare bestämt. Va tror ni den heter, smellpeas elles? :)

A blueclock....

and the sist one, a SNAIGEL ;-)     Gonatt!

Ja, jag säger då det...

Det ska bli så otroligt skönt med ett eget hus! Jag längtar nästan ihjäl mig, eller någon annan. Snälla, snälla, rara gör så att jag kan flytta in snart... Please. This is taking the knäck of me. The real knäck alltså. Not the xmas-knäck...


Nakenfis

Sånt här håller mamman och Nakenfisen på med om dagarna:



Vi har det rättså mysigt ihop, Ronja och jag.

Snackepåse

Min tös...hon kan snacka hon!


Sömntutan

Sömntutan har vaknat nu...

På mycket bättre humör än innan hon somnade :)

Snyggare Byggare

Igår var Woody-Gert på besök. Han tycker nog vi har handlat duktigt av honom till husen för sickna fina tröjor vi fick! Eller ja..jag iaf. De andra fick svarta t-shirtar med loggan på. Jag fick en med trycket SNYGGARE BYGGARE. Hehe... Får visa den någon dag.

Idag fogar plattläggarna klinkert som de har lagt i hall, kök och tvättstuga så imorn går det att gå på det!! Wiiii! Så imorn eller fredag eller nåt så är det dags att sätta köket på plats... Åh va jag längtar efter mitt hus.

Glömde berätta att jag fick hem alla mina bilder som jag framkallat igår. 239stycken tror jag det va. Från FujiDirekt på nätet. Busenkelt.Hela kalaset kostade 202:- med 29kr frakt inräknat. Inte dåligt alla. Bara bra tycker jag. Så nu har jag och göra. Jag som inte ens satt in förra lasset med bilder klart än...jag HATAR fotohörn...pilliga, små, besvärliga saker som klistrar fast sig på helt fel plats, alltid.
 
Ronja sover lite nu.. Funderar på vad jag ska göra under tiden. Har en del alternativ. Läsa den nya boken av Roslund och Hellström (typ bästa författarna!), greja med fotona, vika tvätt (har en Mattis-bestämma-färg-i-tvättstugan-för-han-tvättar-minsann-visst-det-incident att berätta om) eller kanske ska rent av sortera mina kläder. Det där med kläder...har en heeeel del som jag inte kan ha. Om man tror att man ska kunna ha de kläderna man hade innan man blev gravid efter att ungen ploppat ut så tror man fel--mycket fel. Alla behövande i Afrika kommer bli glada. Jag tänker nämligen lägga alltihopa i en sån där UFF-conteiner(Hur  i hela fridens namn stavar man det??) Om jag hittar något som är väldigt fint och så så kan jag ju ta en bild och lägga upp här. Är det någon som vill ha det, så hojta till! Nu blev jag inspirerad, det blir klädhögen. Säkert kommer Ronja vakna om 5minuter..så går det när man funderar för länge. Typiskt mig.

Här kommer en bild på henne iaf, som Louise har tagit. Ronja är verkligen mammas lilla tuta.. :)


En fullspäckad dag

Idag har Ronja varit och hälsat på sin gamlamormor och gamlamorfar. Vi tog Ronjas mormor med oss och åkte in och fikade hos dem på förmiddagen. Först hade vi bakat morotskaka klockan sju imorse och den blev omtyckt! Gammelmorfar frågade om han fick behålla den biten vi inte åt upp till eftermiddagsfikat ;)
Därefter gjorde vi ett besök på jobbet och tant Cissi blev omtyckt av Ronja som vanligt och Jasmine likaså. Pratade så duktigt med dem om både väder och vind.
BVC nästa. Ronjos väger nu 5700gram och är 63cm lång. Lite under normal viktkurvan och lite över den normala längdkurvan, men helt enligt sina egna kurvor. En långsmal fotomodell helt enkelt :)
Välja tapeter var det därefter. En timme så var det klart. Så. Det kommer bli bra.
Och nu har jag varit inne i stan på Åbron med mor, far och min kära Sunqist. Mätt och go är jag nu. Yatsy spelade vi oxå och tro det eller ej, mamma hade aldrig spelat Yatzy innan! Hon hade ingen aning om hur man gjorde... Sött:) Tyvärr så har jag glömt kameran hela dagen men Louise hr tagit några fina bilder på Ronja som jag kan visa. Hon är en riktigt mästerfotograf den där Louise!!



Efter regn kommer solsken :)

Dagen blev bra trots regnet imorse. Ronja mös en stund i min famn i fåtöljen på förmiddagen, sååå mysig är hon. Vid 13 åkte vi in till stan och tog en fika med Josefine och hennes Emilia. En sån pigg liten tjej! Gå kan hon oxå. Tyvärr så varade fikan bara till klockan två då jag fick tid till och fixa min nagel då. Hade nämligen hamrat på den när vi byggde kök och vips så var den sprucken. Mycket trevlig fikastund, den gör vi om snart! Nedan har vi en bild på Emilia.



Efter att Mattis slutat jobba skulle vi ha kollat på tapeter, men han jobbade över så det blev inget av med det idag heller. Vi gör ytterliggare ett försök imorn.

Hittade en bild till på mig och Sunqist från i lördags. Hoppas verkligen hon kan hitta ett jobb här i närheten någon dag, jag saknar henne. Ser fram emot Nice!


trist...

Det regnar, och hur trist är inte det?

Louise och Louise

Ja, igår kväll va Louise på besök. Vi grillade kyckling och grönsaker ocg nypotatis i foliepaket. Gott gott... fast mitt paket hade Mattis lyckats elda, inte grilla...det var lite svart här och där. Men väldigt gott ändå! :)


Innan grillning. Gott och enkelt. Valfria grönsaker, lite olja, salt och peppar, sno ihop folien och grilla!

Drack lite gott och sen åkte vi in till min mor och far i stan och spelade spel och fortsatte dricka gott. Spelade "Rita&Gissa" . Mamma kan inte rita en korv med bröd, Louise kan inte rita en tumstock, ingen förstod att det var en sond jag ritade så jag antar att jag inte kan rita en sond och pappa Calle...ja..han vann så jag antar att han kan rita då. Eller så fuskade han. Roligt hade vi iaf.

Vidare till Harrys där det var noll med folk. MagnusUggla mfl satt och såg tråkiga ut vid ett bord. Och jag, jag pratade med brevbäraren :) Nu vet jag vad han heter :) :) Jag är så glad att Mattis inte är svartsjuk. Brevbäraren är min planB, fast han vet inte om det.

Fick ett par jeans av Louise, superglad för det! Det är ju inte så mycket av mina kläder som passar längre. Man blir en aning större när man varit gravid. Jag kommer använda dem flititgt.

Och idag har vi byggt IKEA-kök. Jag Sunqist och pappa. Det gick bra. Spikade på min tumme..dumt gjort. Louise var bättre på att spika. Pappa såg ibland ut som gubben som är först i alla IKEAs beskrivningar. Han som står och kliar sig fundersamt i huvudet, bilden innan gubben som ringer till IKEA. Mycket roligt. Men oj, va glad jag är att pappsen och Louise hjälpte till med detta, tack!


Här har ni mig. En smula trött idag, men mycket nöjd ändå. Förresten så har Ronjos ätit en nästan en hel banan idag, och jagat skeden! Alldeles galen är hon min tös.
HejSvejs på er!

Nattens Prinsessa

Nattens prinsessa är en blomma som bara blommar en enda natt sen vissnar den. Lyckades fånga en sådan på bild igår!



Igår var jag ute på trevligheter. Var med jobbet på Harrys och åt lite gott. Inte så ofta jag träffar dem nu så det var trevligt, göra om! Ser fram emot DV-konferensen i september. Då träffas alla inom organistionen och då är det fest, det är Jasmines förklaring på vad det är iaf :)

Denice och Noa.


Louise och Jasmine.

Ikväll blir det lite gott dricka och mat med Louise, får se vad vi ska hitta på. Trevligt, trevligt..
Tack för kommentarerna ni lämnar förresten! Jasmine är en riktig klippa på det!

Puss&Hej Cykelställ!


Framkalla bilder

Det ska jag göra över nätet nu. Har gjort det en gång innan och blev jättenöjd med dem. Både bra och billigt! Faktsiskt mycket billigt. Hade tänkt att jag ska göra ett album till Ronja och samtidigt prova på det här med scrapbooking. Tror det kan vara kul. Här kommer några bilder på stjärnan:


Så här liten va hon från början.


Håller på å vaknar, på fel sida ser det ut som


Ser bara lätt galen ut på denna bilden.


Första gången jag lyckades fånga skrattet på bild.


Tuffingen


Badar i babypoolen


Mys efter badet


Looooooves bananas!


Bitfanten är den bästa leksaken.


Mamma älskar Ronja väldigt, väldigt mycket....

Svullet

Mitt knä är ganska svullet...fast tack och lov har svullnaden gått ner en del över natten.


Det andra knät ser inte riktigt kloks ut det heller! Knän är ju inte precis den snyggaste kroppsdelen tycker jag...Kunde inte Gud löst det på något annat sätt? Snygga knän liksom..det hade väl varit något? ;)

Galen i melon!

Min lilla unge är verkligen GALEN i vattenmelon! Gud så gott det va! Redan innan idag har hon ätit banan och smaskat i sig katrinplommonjuice och det gick också ner i magen utan problem. Men vattenmelon...det är till och meed godare än att sutta på jordgubbar. Här kommer bildbevis :)


-Hmm..vad kan detta vara?


MUMS!!!!

Ajaj...

Idag hade Ronjabarnet kunnat blivit pannkaka. Ramlade i trappen på väg ut med Ronja i famnen!! Men på något lustigt vis så lyckades jag slå knut på mig själv så att hon aldrig rörde marken, trots att jag låg raklång. Stackars min baby blev rädd men farmor var där och kunde trösta henne medans jag plåstrade om mig själv. Otäckt va det!!

Imorn ska plattläggaren börja lägga plattorna i köket, hallen och tvättstugan. På måndag är han nog färdig. Ska försöka hinna bygga lite kök i helgen. Undra hur det kommer gå, MÅNGA platta kartonger från IKEA ska bli ett kök...hmm...


Ronja är och kollar in den jättestora badbaljan, nämligen havet. Hon verkade tycka att det var riktigt roligt!

-Släpp ner mig så jag får plaska i vattnet! :)


Ett gammalt fönsterfoder jag hittade...

Goder morgon!

Ja, vi kom ju aldrig till Louise så nu är vi hemma igen. Undrar vad som ska hända idag. Josses lilla Emilia har fyllt ett år så kanske dem kan träffas idag, jag har ju en present som väntar. Jag får helt enkelt höra mig för :)
 
Förresten så har jag glömt att berätta att i förra veckan, tror jag det var, sov Ronja en HEL natt! Utan att väcka oss för att vilja ha mat! När Mattis klev upp på morgonen så såg han bara ett par fötter som låg på huvudkudden, resten av Ronja låg under täcket med huvudet mot fotändan, upp och ner med andra ord! Shit! Nu är hon död, tänkte Mattis men lyfte på täcket och där låg den lilla ungen och var inte det minsta kvävd av täcket. Hon hade kanske tittat på Pippi Långstrump i smyg och ville prova :) Sötungen.



Ja, du Martina...vad det är för blomma (den sista i förra inlägget) det är en bra fråga! Fin e den iaf:) Skulle kunna tro att den heter lejongap kanske. Nu gissar jag mest, men någon annan kanske vet?

Sämsta mamman och sämsta kompisen!

Ja, den sämsta mamman, det är jag. Jag skulle ju köra till Louise idag. Och hur gick det? Trafikolycka och vägarbete, maximal otur!Ronja bara skrek och skrek, aven att jag stannat och pausat och så, det hjälpte inte. JAg bara grät. Som vanligt var det väl jag som stressade upp Ronja, det brukar vara så.
FÖRLÅT!!!! Louise!!! Jag hade sett fram emot detta, verkligen. Vi får göra så att jag kommer och h'lsar på någon annan helg, Ronja får stanna hos pappa då. Och då ska vi ha ROLIGT!! Men nu ska vi se fram emot NICE! :)

Här får ni lite bilder:

Dem sötaste!




Underbara blommor! Är de inte vackra??

Nå, gott folk, dags att kommentera? ;)
KRAM och gonatt!

RSS 2.0