Dö, dammsugarj*l, Dööö!

Ja, idag skulle jag vara lite duktig och göra rent hus. När jag kommtit så långt som till dammsugaren gick det käpprakt neråt. Dammsugaren sög näst intill inte alls och så lossnade själva skaftet från slangen hela tiden. Tokig höll jag på och bli! Efter att skaftet ramlat i golvet för femitelfte gången upptäckte jag att plastattiraljen där man ställer in längden hade spruckit mitt itu. Åh, nej! Dåligt! Mattis kommer bli såååå arg på mig! Därefter tejpade jag ihop delarna ordentligt. Efter att ha dammsugit klart och det såg ut ungefär som när jag började så ringde jag Mattis. -**!(I)**!#!!!!! sa jag. -Mhm... men den attiraljen hade jag redan tagit sönder, sa han.
Det var ju skönt att höra, då kunde han inte bli arg på mig. Sen ringde han tillbaka efter en stund och förklarade varför dammsugaren sög så dåligt. Han hade ju dammsugit med den andra slangen på övervåningen och den satt nog fortfarande kvar i ett uttag där uppe... Ja, så kan det gå.

Ikväll ska jag hämta en liten ny familjemedlem. Det är en liten whippettik som ska heta Berta. Lilla söt. Undra vad Hedda och Enya kommer tycka om liten... Det går nog bra. De är iaf badade och fina så de kan ta emot den lilla utan att behöva skämmas:)

Och så pluggar jag som tyyyysan. Så duktig är jag. Har tre skriftliga inlämningsuppgifter kvar i denna kursen, jag ska vara färdig med dem innan juni! Det är mitt mål. Hur det ska gå får vi se...men det ska nog gå bra.

Ronja är söt och rar. Fast hon har börjat tycka att man ska gå upp vid 5 på mornarna. Mamman och pappan håller inte med henne. Men det är klart att det inte är lätt för henne att förstå att det fortfarande är sovtime fast det är ljust ute. Hoppas persiennerna kommer snart. Annars tycker hon om att leka i alla grus- och jordhögarna i "trädgården" Hon är inte så ofta ren vill jag lova.

Ja, och trädgården går framåt ibland.

Det var en liten uppdatering om lite av varje och så kommer det en och annan bild.

Ronja och jag satt i kartongen och var arbetsledare till pappa Mattis som monterade ihop grillen. KArtongen gick sönder lite.

Den tjocke är jag och den färgglade hatten är Ronjos som sorterar skruv. 
Ha det bra allihopa och kommentera gärna lite ibland:) 

Svinto

Jag tänker nu hissa vanlig Svinto till högsta tänkbara himmel. Att jag aldrig tidigare har förstått hur bra sdetta är. Min vask är nu strålande ren efter en omgång med svinto :) Det enda som var en liten miss i mitt lilla projekt var diskhandskarna i storlek Large =P
Men som sagt, använd mera Svinto gott folk!


Jag är med i utlottningen!

Jag är med i utlottningen av en somrig goodiebag på http://blogg.veckorevyn.com/lindas-sminkblogg/


Är man inte med kan man inte klaga på att man aldrig vinner något ;-)

Göteborg

I helgen var jag och Mattisen i Göteborg, det var en toppen helg! Lilla Ronja fick stanna hemma och det var faktiskt skönt att vara lite barnledig en längre stund. Vi bodde på ett jättefint 4-stjärnigt hotell (tackar Coop hotellpremie för detta) som låg en bit ifrån självaste citydelen. Det blev en fin promenad för att komma till hotellet.



Alldeles untanför hotellet stannade Älvsnabben, så det var bara att hoppa på båten och åka in till stan, mysigt! Vi gick en stund inne på Nordstan och handlade lite, bl a ett par nya skor och strumpor och skor till mig då mina blivit blöta av det dumma regnet. Här ser vi en bild på mig när jag byter skor=P

Därefter tog vi spårvagnen till Naturhistoriska riksmuseumet. Här hade de en uppstoppad val, en ung hane på en sisådär 9meter tror jag det var. Annat de hade var en miljon uppstoppade fåglar, insekter, en och annan tiger, älg och andra djur. Tyvärr kändes stället väldigt gammalt och det hade inte skadats av en uppfräschning. Men det var ändå intressant att traska runt där en stund.
Därefter blev det Liseberg! Vi skulle dela på ett åkhäfte men efter att ha åkt en karusell sa Mattis: Nu går jag och köper ett åkband. Och sen såg man inte honom så mkt mer, som ett litet barn var han! :) Fast jag åkte faktiskt oxå en å annan karusell, tom Balder! Ha! Trodde jag knappt om mig själv :)



Ovan har vi en bild på mig och lite av den fula grodan som jag lyckades plocka upp i en sån där grip-klo-automat :)
När vi skulle tillbaka till hotellet så var det Älvsnabben igen som gällde. Satt en stund på den lilla bryggan och väntade på att båten skulle komma. Så mysigt och en vacker utsikt.

Ja, dagen därpå var det till att åka hem igen. Mattis fick bära väskan som vägde lite för mycket.

Väl hemma så var Ronja glad över att få träffa sin mamma igen men så klart ännu gladare över att pappa kommit hem=P Ronjos hade skött sig exemplariskt och varit världens snällaste unge.
Sammanfattningsvis, en alldeles perfekt helg om jag får säga min mening:)

Visst är han söt, min underbare man? ;-)

Gökotta

Idag är det Kristi himmelsfärdsdag och vi gick upp tidigt imorse. Denna dagen är det nämligen gökotta i skogen som gäller! Underbart med frukost och hemmagjord rabarbersnaps i skogen klockan sju på morgonen :) Det var mycket trevligt och vi var ett härligt gäng på 14 personer tror jag. Man borde göra sådant oftare tycker jag.

Grävmaskinen står parkerad i vår "trädgård" och herr mister grävmaskinsköraren kommer imorn bitti igen. Känns så bra att detta med trädgården är påbörjad nu. Sen är det ju bara lite kvar. Gräs, marksten, uteplats, litet trädgårdsland, fruktträd, sandlåda, grill.... En sak i taget så är vi snart klara :)

Imorn åker Mattis och jag till Göteborg över helgen. Ska bli så skönt att åka bort bara han och jag. Vi har inte varit iväg tillsammans på jättelänge, över 1,5 år iaf. Sist var vi på mordmiddag i kalmar och det är ju ett tag sen kan man ju säga... Så igår bestämde jag att nu åker vi till Göteborg. Härligt. Vi ska bara njuta och göra det som faller oss in.

Lägger upp ett par bilder som en god vän tog på Snorungen förra helgen. Sötisungen. Det var för övrigt en mkt trevlig söndag med fika, singstar, promenad, middag och trevligt sällskap!


Och så en bild på mina nagellack. Mattis säger att jag inte får köpa fler nu. Han tycker jag har tilrräckligt många. Jag håller absolut inte med honom.

Busungen behöver sommarkläder

Busungen verkar mycket piggare från sin förkylning idag. Fast nu känner jag lite i halsen=( Ska kurera mig med massor av c-vitamin i brus form och fruktform, te och halstabletter. Död åt förkylningsbasilusken!! Hehe..

Snart är det sommar och då behöver Ronja lite sommarkläder, shorts och söta små kortärmade tröjor och kjolar och annat sött :) Tänkte faktiskt passa på att inhandla lite sådant redan nu då det till sommaren är helt utplockat alltid. Jag är rätt pigg nu (kan fortfarande inte lyfta Ronjosbonj men ta hand om mig själv går bra:) )så kanske hela familjen tar en tur till stan redan idag. Skor behöver hon oxå.

Bjuder på några sköna bilder på Busius sen i vintras.



Förresten så behövde jag inte alls lämna tillbaka den underbara boken riktigt än. Jag trodde det var den 4:e maj men det var den 14:e upptäckte jag! Så nu kan jag gotta mig lite till i den lånade. Har ju inte fått tummen ur att beställa en egen än så ;-)

Boktips!

Har lånat en helt underbar sommarbok på bibblan... problemet är bara att jag måste lämna tillbaka den, IDAG! Huh...hemska tanke. Den är ju helt underbar. Vilka recept och vilka bilder! Amazing. Jag är helt såld på denna boken så igår kom separationsångesten krypande så jag kikade in på adlibris sida och kollade läget. 149 kr. Herregud! Inte värre än så? Fantastiskt.

Nå, får jag lov att bjuda på en picnic i det gröna? :)

Längesen..

Det var längesen jag skrev här nu. Har varit lite mycket då jag har blivit opererad akut för en cysta på äggstocken och ett utomkvedshavandeskap. Fyra hål i magen blev det och ajajaj. Men nu känner jag mig mycket bättre!

Igår somnade Ronja så sött i sin säng kl 20 helt frisk. Två timmar senare är ungen genomförkyld! Hur i hela friden gick det till?! Stackars papputen har fått sova med Ronja nere i soffan hela natten. Jättesnällt av honom, det var skönt att iaf jag fick sova. Men allvarligt, hur blir man supersnorig på två timmar?

Här kommer några bilder på världens sötaste unge, utan snor.




Mammas Busius :)

RSS 2.0