Jag gillar att fika!

Idag får Ronja och jag besök. Mycket trevligt! En liten fika sitter aldrig fel. Jag gillar att fika helt enkelt. Fika+trevligt sällskap = Världens Bästa Tisdag!

Jag är så shoppingsugen! Den underbara våren som har kommit gör att man vill gå på stan och shoppa, både kläder och inredning. Köpte faktiskt en duk på Coop igår och lite fjädrar till mitt spretiga påskris. Sen fick vi en duk som Mattis mormor hade broderat, såååå fin, vilket jobb! Blommor och färgglada tuppar. Den blev jättefin på vårt köksbord=)

 


Påskägg

Var lite pysselsugen och hade köpt omålade påskägg som jag dekorerade väldigt enkelt med servetter. Allt som behövdes var lite lack, pensel och servetter. Älskar att pyssla!



Tanken är att på Långfredagens morgon har påskharen varit framme och gömt dessa ägg lite här och där i vårt hem. Ronja kommer hitta dem och bli jätteglad när hon öppnar dem. Där kommer både finnas något gott och någon liten påskpresent. Antagligen är hon alldeles eför lite för detta men man ska börja med traditionerna i tid =)


Rösta på min bikini!

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!



Vilken rolig grej! Kom igen nu allihopa och rösta på min bikini =)

Bajspappa!!

Nu tänker jag berätta för hela världen vad min man, Ronjas pappa har gjort. Han smet iväg till jobbet trots att han kände att ungen luktade bajs. Så här gör man inte! Vilket sätt!

Ronja och jag är jättearga på honom.

BAJSPAPPA!!!!!!


Vänta du bara....

Klätterapa

Ronja har lärt sig ännu en ny grej. Att klättra upp på soffbordet! Jag är måttligt road över detta buset. Man kan inte bara ta ögonen ifrån henne en kort stund innan hon har kravlat sig upp. Och visst vet hon att hon inte får vilket gör det bara ännu roligare! Antar att det kommer sluta med att hon trillar ner och slår sig en vacker dag...men vad är det man brukar säga.. Learning by doing =P




Busig eller?

Nu får Ronja snart vakna så vi kommer iväg nån gång. Vi ska nämligen fika inne i staden med en kompis som jag inte träffat på...3 år... tror jag iaf. Ska bli kul!
Ha en underbar fredag allihopa, och glöm för attsingen inte "Solsidan" ikväll!!

Kakaokatastrofen

Här kommer det efterlängtade inlägget om kakaokatastrofen. Inlägget gör sig bäst i bilder men ska ge er en liten förklaring i ord om hur detta kunde hända.

Jo, Mammuten skulle laga mat så att den var färdig när Papputen kom hem. Men innan hon började med detta skulle hon bara gå på toaletten först. Ronja satt snällt och lekte med sina leksaker på golvet när Mammuten gick mot toaletten. När hon sedan kommer ut därifrån leker ungen inte alls snällt med sina leksaker längre. Nixpix...det är ju mycket roligare att öpnna lådor!




Här drar hon allt hon kan för att öppna lådan igen. Men Mammuten har satt foten i vägen=P

Och så här förbannad blir man när man inte får upp lådan.


Det är mycket bus i den där Ronja Rövardottern :)

Babycafé

Nu har Ronja och jag varit på babycafé i Mörrum. Trevligt var det allt. Ronja träffade många kompisar som hon faktiskt var jättesnäll emot. Delade med sig av böcker och pratade på med alla, ingen som ska vara utanför. Sen när hon delat ut böcker till de andra tog hon tillbaka dem igen. Hon är så duktig. Jobbigt måste det ha varit att vara så duktig för nu sover hon så sött.

Innan denna lilla tillställning var vi på Coop och handlade och i eftermiddag blir det promenad i barnvagnen tillsammans med hunddjuren. Man kan ju faktiskt inte låta bli att gå på promenad med dem bara för att det är smutsigt ute. Eller hur, Mattisen? =P

Förresten så fick Ronjos en massa fina presenter när hon fyllde år. Jättefina kläder, bla en vårjacka (tack gode gud, nu har jag två så jag kan byta när hon kräks i bilen) och en klänning som hon har på sig idag, regnkläder, bodysar m.m, några leksaker och lite annat smått och gott. Tack för alla presenterna!
Nähä, nu ska jag boka pass på Motiva så här kan jag inte sitta och skriva. Tack o hej!

Ronja 1 år!

Grattis mammas och pappas lilla tjeja! Detta året har gått så otroligt fort. Förstår inte vad tiden har tagit vägen. Känns ju som om det var igår vi låg på BB. Lilla Ronjos Bonjos har ablivit en sådan stor kicka. Stora tjejen som går själv, skrattar, har tänder, som försöker äta själv och som bara är helt underbar. Grattis vår lilla solstråle!
 










Det var lite bilder från Ronjas första år. Tänk att hon har varit så liten och nu är hon så stor. Och ännu större ska hon bli!
Mamman och Pappan ♥ Ronja


Näst sista dagen..

Nu börjar pappas ledighet lida mot sitt slut för denna gången, men vi har hela dagen imorgon också att hitta på bus. Här kommer en snabb sammanfattning av dagen. I bilder sålklart.



Först så bakade vi nya frukostbullar. De är supergoda och ja, de gick att äta. :)



Sen dammsög vi lite. Hundarna fäller som aldrig förr. Det blir som en heltäckningsmatta på en dag. Ronja börjar bli lite kompis med dammsugaren nu. I början var den mest bara läskig.



Å så har vi busat!! Det är inte klokt vad man kan se lurig ut.



Middag lyckades vi också få ihop. Fläskfilé för att få en god start på veckan. :)



Sparade den bästa till sist, denna bilder är så superhärlig. Tror inte det behöver sägas något mer om den. Jo, det är mammas mössa hon har på sig, hon går och hämtar den på egen hand och tar på den. Hon är duktig vår tjeja.

Nu ska jag gå och rädda några böcker som är på väg ner i backen, sen ska hundarna få sig en promenad innan det bär av till innebandy med kollegorna. Än är det mycket dag kvar att ta vara på. TjippTjoppPille...

Melodifestivalen

Igår var det ju melodifestivalen. Vann rätt låt? Det tycker inte jag. Salem var helt klart bäst enligt mig. Vad tycker ni? Kom på en sak igår ang låtarna i festivalen. Mattis gick och nynnade på EMDs låt "Baby Bye Bye" eller vad den nu mer exakt hette, som var med förra året tror jag, då kom vi iaf på att alla årets bidrag, titlarna då, gick att sjunga till EMDs melodi. Verkligen ALLA! Snacka om trallvänlig melodi =)

Idag är det födelsedagskalas för Ronja. Första kalaset är avklarat. Det var Mattis släkt, min kommer snart på fika nummer två. Undra om Ronja förstår varför hon får så mycket presenter och goda kakor idag? Säkert inte men nöjd verkar hon vara iaf. Just nu sover hon ute i sin vagn, söta ungen.

Och imorn är det dags att jobba lite igen. Måndag och tisdag. Denna veckan har gått snabbt! Sen tänker jag inte jobba mer för denna gången, inte förrän den 1e augusti igen om inte någon annan på jobbet vill ha ledigt innan dess då förstås!


En bild på mig och Ronja för ett ganska bra tag sen. Vi åker pulka och Mattis får dra. Till slut gick pulkan sönder och Mattisen fick dra med alla sina starkaste krafter=)

Gästinlägg!

Hej hopp! Idag är det pappa som bloggar... fast Louise vet inte om det, hihi. :) Ronja och jag är hemma denna veckan och härjar fritt. Här kommer ett axplock av vad vi har hittat på hittils. I bilder då såklart.



Idag lagade vi middag åt frun, det blev lite av det som råkade finnas hemma, men gott var det!



Igår utövade vi något som jag väljer att kalla frihet under ansvar. Dock kändes det lite som att ansvarsbiten... tja, vad ska jag säga, det övergick väl mer i jäkelskap från Ronjas sida. Men någongång måste hon ju lära sig. Enya är iallafall aldrig ledsen när det ser ut som ovan.



Senare på eftermiddagen gick vi ut för att leta vårtecken, det drog lite kallt om nosen tyckte Ronja, men det var ändå underbart skönt att vara ute i solskenet.



På havet ligger isen kvar ännu, iallafall inne i vikarna. Det är onekligen väldig fint vid havet. Fast det blåser kallt, jag är glad att huset ligger ett stenkast inåt land.



Vi gick förbi en liten bäck på vägen hem, ännu är det ingen riktig fart på smältvattnet. Men det kommer snart igång på riktigt, Ronja tittade med stora ögon på vattnet. Det var tydligt att hon gärna hade tagit ett litet dopp om hon fått chansen! Hon är tokig i vatten.

Ett snabbt inlägg...

...innan jag cyklar till jobbet. Termometern visar -5 grader, hur kul är det att cykla i det?? Men ska Mattis och Ronja ha någon bil så får Mammuten cykla. Det är nog inte så farligt egentligen, kanske rent av skönt att börja morgonen med en cykeltur? =)


Här är dem, Papputen och Ronjos. Undrar vad de ska hitta på idag?

Mot staden

Nu beger sig Ronja och jag mot staden en snabbis =) Ronja är allt en tokig unge det. Många tänder börjar titta fram och hon går runt här hemma som om hon aldrig gjort något annat. Tänk att hon har varit så liten och inte kunnat göra någonting. Galet. Hon är underbar.
Bjuder på en härlig bild.

Eller två ;-)

Korvgrillning

Här kommer lite blandade bilder på dagens korvgrillning. Sååå sååå sååå gott var det =)

Ronja var ute och kröp omkring på skaren.

Hedda Padda Lotta Pop Drake Klumpfot var ute och traskade runt i friska luften.

Enya är en väldigt vacker hund.

Mattis har massa ideér för sig. Här ligger jag på marken och han hoppar ut över mig från en liten klippa.

Det var några bilder det. Flera kommer senare för det blev en å annan fin bild.
Ha en trevlig lördag alla!

Underbara lördag!

Idag är det alldeles strålande vackert väder. Våren är i luften.

Har varit inne en liten runda hos mor och far där jag hittade lite servetter att pynta påskäggen med. Har köpt ägg utan något på som jag tänkte göra lite decoupage på. Får se hur det blir. Sen när det är påsk ska det läggas små saker i äggen som göms av påskharen och sen får den underbart lilla söta Ronjan leta efter sina ägg och bli glad när hon öppnar dem. =)

I detta vackra vädret tänkte vi gå ut och grilla sen. Så det blir nog en liten promenix upp till sjön med lite packning och sen blir det mys framför elden och gott med korv. Smaskens!


Här håller min Mattis koll på korvarna. Bilden är från 2008, tiden går så fort.

Fröken Enyamba-Bamba är en söt hund hon. Tror hon tycker det luktar grillad korv =)
Får se sen om det blir några mysiga bilder från den dagens kommande korvagrillning.

Recept på Frallebullarna

De där goda frallebullarna jag gjorde för ett tag sedan... Jag gjorde dem idag igen. Sååå goda! Här kommer receptet för de som vill prova på att göra egna. Ni som inte vill är hjärtligt välkomna hit för att smaka på mina :)

  • 50 g jäst
  • 7 dl. mellanmjölk
  • 5,5 dl. havregryn
  • 14 dl. mjöl
  • 0,5 dl. socker
  • 0,5 msk salt
  • 125 g. rumsvarmt smör

Till pensling:

  • 1 ägg
  • Havregryn

Smula ner jästen i en bunke eller hushållsassistenten. Lös upp den med ca. 1 dl. av mjölken. Värm resten av mjölken till sisådär fingervarmt. Häll den över havregrynen som du mätt upp i en bunke och låt detta stå och svälla i ca. 10 minuter. När dessa väntans långa minutrarna har gått häller du över havresörjan i den upplösta jästsörjan. Häll i de andra ingredienserna där också och sen är det bara till att börja jobba ihop det hela till en smidig deg. När du är nöjd, pudra över lite mjöl och täck med en handduk för att jäsa i 30 minuter.
Dags för andra halvlek. Ut med degen och kavla den till en rektangel (lite mindre än en långpanna) och ca. 1 cm. tjock. Skär i lagom stora bullrutor eller rektanglar eller vad som önskas och lägg dem i samma ordning som de låg nyss på ett smort bakplåtspapper i långpannan. Förra gången gjorde jag bara en långpanna, då blev de ganska höga. Denna gången gjorde jag två långpannor och de blev lite tunnare och några fler ;) Jag gillade bäst omgång två men det är ju upp till var och en. När du är nöjd, täck med handduk, jäs i 30 minuter.
Tredje halvlek (?) Pensla med ett uppvispad ägg och strö på rikligt med goda havregryn. Tjoff in i ugnen som du redan innan har ställt på 225 grader. Där inne ska de stå i ca. 10 minuter. Ut med dem, låt de svalna lite och ät dem nybakta med precis vad du vill, tex smör och honung och te =)
De går alldeles utmärkt att frysa in!!

Här har vi dem igen, gobullarna =)


Star Wars

Har ju glömt att berätta att jag har nu sett ALLA Star Wars filmerna. ALLA 6, och de var verkligen jättebra! Trodde aldrig att jag skulle orka genomlida allt detta nörderi men det var ju inget problem alls. Lätt som en plätt. Jag är en Star Wars-nörd. R2D2 och C3PO är bäst rakt igenom. Ingen bra bild, men här är dem..
Se hela bilden 

















Ronja sover så sött i sin säng, världens finaste flicka. Finns det något underbarare än ett barn? Jag kan titta på henne i evigheter när hon ligger där och sussar. Längtar redan tills hon vill komma över och sova hos mig i natt, det är så mysigt (när hon inte drar mig i håret förstås!)
Imornkväll kommer Mattisen hem me. Saknar honom. Det är tomt här hemma utan honom, även om han mest läser i sin dumma bok=P 
 
♥Gonatt säger Mammuten och Ronjos ♥

Nybadad

Här kommer en liten bildserie på en nybadad tös.




Vet ni hut man retar Lady Gaga? Poke her face... haha.. =P

Tisdag idag

Igår åkte Mattisen till Göterborget med jobbet för att lära sig lite nytt. Där ska han vara till onsdagkväll så Bonnis och jag är hemma alldeles själva. Aaa...och Hedda och Enya me förstås=)

Undra vad vi ska hitta på idag? Duscha måste vi iaf. Igår satt jag och pillade bort allt Ronjas skorv medans hon sov och det är inte så snyggt att ha massa flagor över hela huvudet. Skulle duschat henne redan igår men helt plötsligt var det mörkt och mammuten vågade helt enkelt inte duscha då. Det kan ju bli strömavbrott eller nåt! =P

Ett åksjukt litet barn är det jag har oxå. Igår kräktes hon jätteäckligt i bilen igen. Stackars lilla tjejen tycker ju med att det är så äckligt. Kollade på apoteket om det fanns ngt mot åksjuka till som små barn men precis som jag misstänkte så icke. Fem (!) år måste hon bli först.
Här hemma saknar vi papputen. Bilden visar hur trött Ronja kommer vara på sin mammut innan papputen kommer hem.

RSS 2.0