Sockerbullar

Nu har jag färdat mina sockerbullar med vaniljfyllning. Det blev en si så där 60 stycken men de är ganska små. Kavlade nog dem lite väl tunna. Men, men.. De är lika goda för det!
Alla har jobbat så duktigt på huset denna veckan så jag tänkte att lite fredagsfika kan de vara värda:)


Och bara så ni vet, jag är GRYM på att äta sockerbullar utan att slicka mig om läpparna! Vågar ni utmana mig? ;)

Lite nytt om huset

Här kommer lite nytt om huset.


En bild på fondväggen i sovrummet. Resten av rummet är mörkt brun, från början i tapet men tapeten var dålig och väggen blev randig:( Så nu har vi fått måla tapeten istället. Men det blev bra.
Vi har haft en del strul med övriga tapeter också men det har löst sig nu. Skönt det.

Här har vi en del av badrummet där uppe. Handdukstorken på plats och badrumskåpet som Ciss byggde ihop till oss :)

Rörmokarens kaos. Stackarn, igår var verkligen ingen bra dag för honom. Allt gick fel. Det fanns ingen manual i förpackningen till duschen och vasken passade inte i tvättstugeskåpet vilket det verkligen borde eftersom båda är köpta på IKEA! Mycket märkligt...sticksågen fick åka fram och rädda situationen. På tal om tvättstuga så har vi köpt fel överskåp till den, de är bara 72cm höga. Vi skulle haft 90... Suck, det blir till att åka dit igen och byta någon dag....

Köksvasken. Skåpet från IKEA, vasken annanstans ifrån. Underligt att den passade utan problem!

Arbetsummet. Ett färdigt rum! Bara ett dörrhandtag som saknas så just nu öppnar man dörren med en skruvmejsel, orginellt ;)

En bild på en av de omtalade, dyra strömbrytarna.... Spacigt värre.


Och så får jag berätta att den lilla stjärnan, Ronjos Bonjos var hos den snälla tanten på BVC i tisdags. Hon väger nästan 6,5kg. och är 65 cm. lång! Långsmal. Som vanligt säger sköterskan att hon kommer bli fotomodell. Klart hon blir! Iaf inte elektriker som hennes pappa säger.
Kom också på att det var vaccinationsdags. Ajaj... En spruta i vardera ben. Skrek som attan! Sen fick hon feber och jätteont i benen. Ingen bra natt...stackars lilla barn. Men nu mås hon bra, mammas lilla nakenfis.

Stressigt värre

Ja, det är det nu. Stressigt. Till helgen är det tänkt att vi ska flytta in i huset för på måndag kommer dem och börjar renoverar i detta huset. Och det är ju så mycket som måste göras! Badrumsinredning, tvättstuga, köksluckor och sånt, vitvarorna kommer på torsdag...ja det är mycket nu! Snälla Cissi kom och byggde ihop ett badrumsskåp till oss idag, tack snälla! Verkligen gulligt av dig! Så en liten bit i taget så är vi snart i hamn :)

I lördags var vi på IKEA. Ronja fick stanna hos farmor och tur var det, annars hade vi inte kommit hem med allt. Vi handlade 134 varor. Puh! Det var lika mycket som det låter. Jag känner mer och mer ett hat för IKEA växa fram. Jag vet inte hur många gånger vi har varit där nu och jag är sååååå trött på det. Det värsta är väl att jag kommer bli så illa tvungen att åka dit minst en gång till innan huset är klart. Hoppas min hatkäsnla släpper nån gång, IKEA var ju rätt trevligt förr....

Om en stund ska jag in till jobbet och säga hej till den nye chefen. Känns som att jag inte riktigt hänger med i svängarna på jobbet längre. Så kan det va...


Här kommer ett gäng bilder

Ett gäng bilder från kvällen på mig, min underbara man och vår lovely beibis :)


Arg men söt ändå!

Inte arg, bara söt.

En flaska men vin...lite kvar, inte mycket men liiiiiiite.

Pappa och Ronja, de är så...hrm...gulliga så...

Lite citronvatten också.

Mina älsklingar.

En mycket trevlig kväll med mig familj. I övrigt har jag haft en bra fag med mamma på staden. Dock är de tstrul med tapeterna och Ronja har blivit getingstucken. Men, men.. efter regn kommer solsken och ovan har ni ju bildbevis på vår trevliga kväll. Det kommer bli fler sådana i vårt nya hus sen. Good-Night allihopa!

Så hääääääääär

Just det, så hääääääääääääääääääär söt är Ronja


Visst är hon sockersöt? ;)

Dagarna som gått

Som ni vet så har min käre man suttit i den lilla stugan och spelat dataspel i flera dagar och mitt bloggande har ju inte kommit i första hand precis. Men så kan det va ibland.

I söndags var jag, Ronja, Mormorn och morfarn, prinsessan Enyamba och Heddapadda (de både hunddjuren alltså) på loppisen i Ronneby Brunnspark. Jag säger då det, va mycket folk! Hade aldrig varit där och hade jag vetat detta så hade jag aldrig asat med de stackars vovvarna!

Sen fikade vi lite i parken. Det är verkligen fint där! Den lilla Tösen som sovit genom hela loppisen var nu vaken och ville fika hon med. Mango, mumma i magen det :)


Efter att Ronja har gått och lagt sig om kvällarna har jag suttit och pysslat med det som ska bli hennes fotoalbum. Jag bara älskar att pyssla!

Här har vi mitt allra första scrapbooking-blad. Jättenöjd faktiskt! Hoppas Ronja en dag kommer bli glad för det. Eftersom detta var så roligt så fick det under tisdagen bli en tur till Malmö, närmare bestämt Jägersro för att inhandla ännu mer pyssel i Panduros Outlet. Vilket ställe alltså! Det blev lite fler affärer och lite shopping, ska visa lite bilder på mina fynd senare.
Nu är det dags att åka till banken och låna mer pengar till det lilla huset på prärien. Tack och hej så länge!

Scrapbooking

Japp, igår efter att Ronja hade somnat provade jag för första gången på scrapbooking. Jättekul! Hade tänkt göra ett Ronja-album som hon kan få när hon blir stor och kan tycka att mamman är jättelöjlig som har suttit och klippt och klistrat i många timmar och antagligen gömma albumet i längst in i något skåp eller nåt :)

Får visa bild senare då Mattis har lagt beslag på den stora datorn till sitt spelande. Jag sitter här med hans minipluttiga dator med en sköldpadda och en apa på. Funderar på att göra en kupp och pynta den med ännu mer klistermärken.... ;)


Så jag visar en bild som redan finns på datorn istället. Självklart är den på Ronja en morgon när hon precis har vaknat, på tvären i sin säng. Vem har bestämt att man sover bäst med huvudet upp och fötterna ner liksom?! :)

FREDAGSMYYYYYS!

Igår var det fredagsmys, för min Sunqist var här hos mig och Ronja. Vi åt fisk på Vägga och sen hem så att Ronja fick äta gröt, vilket hon gjorde med hela sig! Det ä lugnt, bara å slänga in det lilla grötmonstret i duschen. Men ICKE!! There was no warmwater. Så jag fick värma vatten i vattenkokaren och fylla baljan med. Tur Sunqist tog hand om Ronjos så länge. Sen blev hon ren och fin :)

Pappa Mattis har sitt årliga LAN i stugan. Där sitter de ett helt gäng med grabbar och bara spelar tråkiga dataspel. Och så dricker de cola, äter bara lite skräpmat och tycker att bada i stenbrottet är desamma som en dusch=P å Ronjos och jag är all by oss selfs denna weekend. Någon som vill hitta på något?! ;)

Jag har varit dålig på det här med att ta bilder nu några dagar... Men jag kan ju ta å leta upp någon gammal bild istället. Det finns ju ganska många fina på Ronja.


Här tittar hon ut från sitt lilla krypin i vagnen. Ronja har lagt beslag på mammas sjal. Den används numera flitigt som solskydd och snuttefilt. Mamman hoppas på att hon kan hitta en ny fin sjal till sig själv någon dag.

RSS 2.0