Mattis lagade mat igår.

Igår hade jag en klipptid vid 16,30 och eftersom jag var och hälsade på en vän innan dess så hade Mattis och jag bestämt att han skulle hämta Ronja inne i stan när han slutade jobbet vid 16. Kom han ihåg det? Nixpix inte alls. Tur jag ringde honom när han var på väg hem.
Sen var jag ju då och klippte mig. Förr kunde jag klippa och färga håret precis hur som helst men nu har jag blivit en liten mes. Känner mig jättekrabbig och löjlig. Men åh, så mysigt det är att klippa sig ändå. Hade kunnat sitta i evigheter och låta frissan pilla i håret.
Därefter var det rea på Intersport så jag passade på att fynda lite där. Rätt mycket folk och så har de bara tre provrum, dryyygt. Men det var värt det :)
Väl hemma väntade chili con carne som Mattisen hade lagat. Han kan ungefär tre rätter, spagetti och köttfärssås, chili con carne och Indian chicken crap. Fast han kan steka korv oxå...räknas det? Hur som så fotograferade han sin måltid och ville att jag skulle visa hela världen hur duktig han varit. Jag blev iaf glad att maten stod på bordet när jag kom hem :)

MIN almanacka ser ut så här!

Kommer ni ihåg den personliga almanackan som jag skrev om? Nu har min dimpt ner i brevlådan. Den är sååå fin. Och personlig, så klart!


Jag kommer helt klart använda den varje dag! Man bestämmer allt själv, även när man vill den ska börja och sluta:) Vill du också ha en? Gå in på www.personligalmanacka.se och gör din egen! Kostar 275 pix och är helt klart värt det. Love love love my almanacka :)

Jobb+Box

Jahapps, idag har man jobbat (!) Hela dagen lång och det kändes bra. Ovant men som vanligt, eller hur var det nu vi sa? ;-) Mattis har varit hemma med lilla Bonjosplutt och myst. De verkade ha haft det jättebra. Gått på promenad, bajsat, kissat på golvet, sovit middag, lekt med quack-quack-ankorna och de andra leksakerna, ätit... :)

Direkt från jobbet till Motiva där boxning väntade. Dökul! Och jag kan meddela att jag är trött i kroppen. Härligt!

´
Lika som bär? På övre bilden ser vi Ron-jos-Wendt. På den undre har vi Jar-jar-Binks. Mattis har på något lustigt vis fått för sig att de är lika :)

kändis?


Haha... detta var ju riktigt roligt! En del har man med mer än en gång..synd det inte är några svenska kändisar med, då hade jag nog fått fram Susanna Kallur ;)

Soppa

Soppa är perfekt att ha i frysen. Bara till att ta fram en och värma till lunch. Gott och enkelt!

Plastglas är toppen att frysa dem i. Och så är de märkta så man vet vad det är, om man inte tyvker att färgen avslöjar det :) T=Tomat, C=Champinjon och A=Avokado.

Vad ska det bli av Ronja?

Vad ska det bli av lilla Ronja när hon blir stor?
Att hon gillar sladdar har vi ju vetat länge. Hon har en sladd överallt! I sängen, i leklådan, i bilen, i skötväskan, i vagnen... men elektriker... Vem vill vara elektriker liksom?!

Det där med datorer är ju inte heller något vidare. Värk i axlarna och musarm verkar var varannan kontorsråtta få...

Städerska? Dåligt betalt och inge vidare kul arbete heller för den delen...

Ronja verkar gilla det där med böcker och tidningar. Läsa kan hon inte riktigt än men hon tycker det är roligt att riva ut sidorna ur dem i alla fall. Så bibliotekarie kanske?

Man kan verkligen undra vad det ska bli av mammas lilla tjej. Skönt hon inte behöver göra några karriärsval riktigt än.

Grattis Mattis!

Idag fyller Mattisen min år. Hela 28 år gammal blir han. Bara två år kvar till gubbe=P Hur gammal jag blir så kommer han alltid vara äldre än mig, det känns bra. Om han inte dör förstås! Det hade inte känts så jättebra.

Här är han med Louise, glada som få. Så här såg han alltså ut när han fyllde 26.

Och här har vi honom en liten tid efter att han fyllt 27 år gammal.

Dagens bild. 28 år gammal och med disktrasan i högsta hugg. Grattis Mattis! (Haha.. som det rimmar, lika kul varje gång)

Sötisungen.

Bilder på världens sötaste unge.

-Mamma, jag är INTE trött!

5 minuter senare... 

Nu har hon sovit tillräckligt länge så nu tänker hennes mamma vara taskig och gå och väcka henne. Stackars Törnrosa...


Box

Ojoj, så skoj det var med boxningen! Gick faktiskt riktigt bra och jag är nöjd med mig själv:) 
Under tiden som jag svettades så fick pappan och Bonnisen vara hemma och mysa. Tror de tycker det är ganska trevlig utan mig ibland. Bara papputen och dottern. 

Jaha. Hur kul är det att gå och lägga sig med blött hår? Jag kommer se ut som en katastrof imorn. Suck.

Lathundar!

Mina hundar måste vara de lataste som finns! De ligger i varsin hundkorg och där ligger de. Även om himlen skulle trilla ner så skulle de ligga där. Oftast kan man lyckas sparka ut dem för att kissa vid 11 ungefär. Runt samma tid brukar de resa sig för att tala om att de kan tänka sig att få lite frukost serverad. Efter att ha ätit och kissat kan de återgå till sin skönhetssömn.

Det händer faktiskt att de pallrar sig bort till Ronjas stol oxå. Då brukar de vara sugna på ett kex eller något annat gott som kan trilla ner. Ibland går de oxå över till grannen och knackar på. Då brukar de vara trötta på sin matte.
♥Va jag tycker om våra sötishundar!♥


Färdigfikat

Fikat igår var trevligt. Den goda kakan gick ner och även mitt näskaffe. Måste köpa ny burk nu! Tänk att det har gått åt en hel burk av den där ävjan nu...förstår inte hur man kan dricka kaffe men smaken är väl som baken. Jag ska aldrig bli så vuxen att jag börjar dricka kaffe iaf =P

Idag blåse det som tusan. Mattis, Ronja och hundarna är ute och går. Själv beslutade jag att stanna inne och brodera på Ior. Inte mycket kvar på honom nu. Antar att jag får ta och göra någon nytta innan jag sätter mig med det, städa toaletterna kanske? Det går snabbt iaf. Det gäller ju att välja de bästa (de som verkar jättetråkiga, äckliga och dryga fast de i själva verket går jättesnabbt!) uppgifterna i hemmet.

Här är en bild på mig och hjärtat mitt från igårkväll när vi inte gjorde något vettigt alls.

Ojojoj...sickna snyggingar vi är ;)

Drop in

Välkomna på Drop in fika idag då, de som känner för det. Hela dagen lång och som sagt så bjuder jag på cheesecake och det är en väldans god cheesecake ska ni veta :)

Är det nån av er som kollar på programmet "Halv åtta gos mig"? Jag och Mattis loves det programmet, helt underbart roligt, och vilka kommentarer! Hur som helst så i torsdagens program skulle det göras en choklad och mandelkaka som efterrätt och den såg bara sååå god ut! Måste prova :)

Nähä, nu är det dags att äta frukost och ta en dusch. Här kommer en bild på det söta lilla yrvädret som för övrigt kräkte ner hela sig och sin bilstol igår, superäckligt!

Hon är allt en liten fönstertittare vår tjeja!

Personlig almanacka

Ja, igår fyllde ju jag år, hela 24 år gammal är jag nu. Dagen var lugn, lite fika och så bara. På lördag har jag och Mattis drop-in här, för de som skulle vilja fira oss lite och äta en bit cheesecake.
Igår fick jag ett förkläde (som jag önskat mig), en almanacka från www.personligalmanacka.se av min man,
en dunk vin (alltid gott och bra att ha), en biobiljett och en peng till popcornen (den 22:e blir det "Snabba Cash")Se hela bilden,

















en skinnjacka som jag sjäkv valt (att ha på mig när jag går på bio, kanske) av mor och far
och ett jättefint armband av farmor och farfar och lite så :) Det var en trevlig dag.

Här kommer en bild på Ronja oxå. Hon är ju ändå det sötaste i hela världen.
 
En riktig datanörd :)




Champagnefrukost

Har ju glömt att visa några bilder från champagnefrukosten på nyårsaftonen. Klockan sju på morgonen befann jag mig mitt ute på åkern nedanför huset med champagne, frallor, brieost, choklad, jordgubbar, varma kläder, filtar och tända ljus. Jättehärligt att börja nyårsaftonen på det viset. Kallt, men sååå härligt!









Det var så kallt så det frös på insidan av glasen! Och paprikan blev det ett lager frost på...såg ut som snö :) Kallt som attan med andra ord. Men så vackert det var. Tradition hoppas jag på att det blir.

Plask!

Idag har hela familjen varit och badat i Bromölla. Ronja vägrade sova under bilresan dit vilket resulterade att hon var sur som ättika när vi kom ner i vattnet. Klängig, mammig och verkligen gapig. Tramsunge. Tack gode Gud för ljuddämparen (nappen alltså...)
Sen lugnade hon sig och kom på att det var riktigt roligt! Plaskade som en tok och försökte svälja hela bassängen :)





Ronjas turkosa snygga badbralla är från Panos. Det ska börja "märkas" i tid ;)

Kak-koma

Gårdagen bestod av kak-kalas hos en av Mattis släktingar. Trots kak-koman man infann sig i så var det trevligt. Fatta så många kakor Mattis åt... en hel tallrik! Utan problem dessutom.
Ronja skötte sig som vanligt, alltid lika söt och rar. Bra med sådana kalas, hur många frivilliga barnvakter som helst så man kan njuta av sina kakor i lugn och ro :)


Härom dagen var vi på IKEA. Jag hade spanat in en skobänk till hallen. När vi kommer fram till denna mycket Tjusiga (som också var dess namn) skobänk, så var eländet slut. Frågar när den ska komma in igen men de tskulle den icke. Märkligt så var varan märkt med "Nyhet!".... Men jag lyckades tjata till mig visningsexet mot att vi själva bar ner eländet till fyndet där de skulle sätta ett pris. Så Mattis han fick bära. Väl nere hoppades man den kunde få stå där och vänta tills vi var klara men det fick den inte. Typisk. Så det var bara att köra kring med den runt hela IKEA. Jobbigt! Mest för Mattis men ändå =P 
Nu blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig utan som mannen hade tänkt sig. Bänken står numera placerad i tvättstugan, inte hallen. Men det blev toppen tycker jag!

Söta små "korgar" hittade vi med, randiga och allt.
Köpte även en attiralj till att ha på toaletten med, blev bra. Får se hur lång tid det tar innan Ronja hittar den... Hoppas hon fortsätter göra confetti av toapappret istället:)

Toaborsten står där den står av den enkla anledningen att jag anser att Ronja behöver inte undersöka riktigt ALLT här i livet... 

 

Party!

Nu har jag jag varit på en jul(`?!)fest med ekonompoolen. Det var supertrevligt! Bowling och GOD mat på harrys....trerätters med dryck. GOTT!! Jag är nöjd. Nu lyssnar jag på Ulf Lundell som Mattis-hjärtat hatar! DFet skiter jag i! Älskar " När jag kysser havet" "Rom i regnet" och allt annat livsnjutarvänligt som han har gjort. Som mina för'ldrar lärt mig gilla!

Här är en bild på min man och mig när vi åker skridskor, fin bild detta :)


Här är den!

Här har ni den, min Pavlova i bilder. Den blev himmelskt god!




Och så har vi en liten bild på Ronja oxå. Hon blir bara duktigare och duktigare på att stå själv. Hittade våra armband sedan hon föddes... så pyttelitet armband hennes var! Räckte bara halvvägs om hennes arm. Tänk va stor hon har blivit mammas och pappas tjej...

Pavlova

Just nu håller jag på att baka en pavlova, australiens nationalrätt (marängtårta på svenska ;)) Just nu står den i ugnen och det ska bli spännande å se om jag lyckas...suger på att göra maräng!

Man får upp massor av smarriga pavlovatårtor om man googlar=massor med inspiration! Får se hur min blir sen:)

Står själv!

Kolla! Ronja kan stå själv! 9,5 månader gammal reser hon sig upp och står utan stöd:)



Idag har vi varit ute och åkt skridskor på Svinarydssjön. Helt underbart väder var det!


Japp, och för de som vill veta så var det julmust. Ronja "tappade" en flaska med lite julmust i som landade på kapsylen som sprack! Det blev mycket julmust av lite =P

RSS 2.0