jahapps

Allvarligt talat. Nu kör plåtslagaren igen. Hur länge var de här denn gången? en si så där 30 minuter ungefär. Suck, blir så trött.

Ronja har fått en gåstol som hon gillar jättemycket. :)

Ibland går det lite framåt, ibland lite bakåt. Men mest hoppar hon upp och ner, tokungen.

Julbord

Jaha, då var årets två julbord avklarade. Förra lördagen var vi på julbord med Maseco på restaurang Lax och Vin. Det var en toppenfest! Riktigt, riktigt roligt var det. Dessutom så var det brevbäraren som serverade och bara det gör ju det till en fest med högsta betyg:) 
I lördags var det inte fullt så festligt men trevligt ändå. Denna gång var det Elcom som bjöd på julmat i Bellevueparken. Inte samma klass som förra helgen, men jag vann en chokladkartong iaf:) Mattisen tog en bild på mig och min utstyrsel för denna kväll. Ingen vidare bild men en bild åtminstone!


Inte speciellt märkvärdigt som ni ser. Men nöjd ändå.

Nu kom den j*a plåtslagaren. 100 spänn på att han kommer väcka Ronja som ligger i sin vagn och sover ute i friska luften. Det vore ju inte första gången han gör det... Är aningens inte så nöjd med plåtslagaren. Blir aldrig klar, kommer lite då och lite då och har dessutom gjort allt i fel färg. Det skulle vara svart, inte vitt! Roligt när vi har svarta stuprör...hoppas det inte stör så jättemycket när det blir klart, nån gång!

En god morgon

Det är så vackert på morgonen. Redan när man slår upp ögonen, redan från början är det så fint. Vaknar jag på ena sidan så möts ögonen av min familj. Vaknar jag på andra sidan och tittar upp mot fönstret, ser det ut så här:



Mattis, Ronja och hundarna är på promenad och jag skulle bygga ihop alla möblerna från IKEA som vi fick av mamma och pappa igår. Men jag hamnade här istället. Borde jag skämmas? Ja, lite kanske. Men jag ska ta tag i detta nu, det kommer bli så fint lilla tösens rum! Tack, mor och far!
Bilder kommer sen:)


Sur snorunge

Igår provade lilla Ronja att äta citron. Mattis hade hört att små barn brukade tycka om det. Och det gjorde hon! Inte helt utan grimaser men hon smaskade på:) Idag är tutan (Kärt barn har många namn) förkyld, en riktig snorunge är hon! Men sötast ändå. Nu kryper hon i full fart över golvet här och ska ut i vardagsrummet för att försöka hinna dra Enya i tassarna innan mamman har hunnit fram för att hjälpa den stackars hunden i nöd. Så. Nu har mamman flyttat tillbaka snorungen till arbetsrummet igen. Här roar hon sig med att riva mammans panduro-katalog i tyyyysentals bitar =P






Nasse!

Körde till Kylinge igår och köpte garn som farmorn ska sticka en tröja till Ronja av. En kisemise ska det bli på tröjan. Jättesöt!
Sen ska det bli en kofta till mig med så småningom.

41608
Köpte tre små broderier med Nalle Puh, Ior och Nasse som jag tänkte göra till Ronjas rum. Det blir nog fint:)

Allvarligt.

Av alla de besökare som jag faktiskt hade igår så kunde väl åtminstone en kommentera. Ledsen i ögat nu ='(

Jag är sjuk. Mattis är sjuk. Ronja är oxå sjuk. Härligt. Funderar på att börja morgonen med Red Bull, tror ni det är en bra idé? Jaja..jag ska inte klaga, det är ju faktiskt bara andra gången som Ronja är sjuk. Andra barn i samma ålder verkar vara sjuka titt som tätt ju. Mammas unge är söt, fast hon är snorig.


Söt liten snorunge.

Jag vill tacka Coop

Efter att ha kollat på Matakuten på tv4 där de bl a tog upp det här med E-numren så bestämde vi oss för att laga mer mat från grunden. No more Mamma Scans köttbullar. Så idag har vi gjort 2 kilo köttbullar, 145 stycken. Och tack vare Coop som har så billig köttfärs så blir det billigare med riktiga köttbullar! Är så nöjd så. Stoppa matfusket. Bort med E-nummerna från maten!

En hiskelig dimma har det varit idag. Tog kameran med mig och gick på promenad. 

Denna bilden tyckte Mattis om men det gör inte jag. Vad tycker ni?


Jag tycker i så fall bättre om denna. Klurigt det där med att fota dimma...


Fotade lite annat oxå. Här har vi en nyponbusketagg :)

Och så några bär. Är det slånbär?

Dripp, dropp...
 
Efter mycket om och men så lyckades jag med att få iaf en bild på ett spindelnät. Inte lätt alltså.

Sötnosen var oxå med på foto-rundan och självklart fastnade hon me på bild.

Förresten så fyller gullungen 8 månader idag. Tiden går så fort. Åtta månader sedan tösabiten var så här liten:

Fast här är hon ändå åtta dagar gammal :) Stor kicka nu.


Grönt är skönt

Har ju inte visat min gröna sköna klänning som jag köpt! Tänkte ha den på de kommande julfesterna och kanske även nyår om det nu händer något roligt då. Det är sånt som märks. Första julfesten på lördag och sen en del helgen därpå. Tur man har en man vars jobb bjder på julbord MED respektive, för inte gör mitt jobb det i vart fall, inte ens UTAN respektive. Har inte gjort innan åtminstone och i år är jag mammaledig så även om det skulle råka vara julbord så blir jag säkert inte bjuden ändå. Det tycker jag är trist. 
MEN här kommer den vackra klänningen iaf!

 
Man kan ha den både med eller utan axelband, supersnygg e den!
LOVELOVELOVE.


Gästinlägg




Ronjas pappa hittade en fantastiskt söt bild på det lilla underverket och kände att alla i hela världen borde få dela detta smilet med oss. Men Louise pysslar och pelar med nåt fint så jag fick ta saken i egna händer. Håll till godo!

Jag älskar tulpaner!

Tulpaner ♥ Blåbärsris = SANT


Bilstol

Har köpt en bilbarnstol till Ronja idag. Tror den blir bra. Hittade oxå en vagn/sulky som såg jättefin ut! Så dår det nog bli. Allt till min lilla dotter. Älskar henne mest. Ibland är det dock inte så lätt att ta henne på allvar... Kolla här!


Inte sååå lätt att ta henne på allvar med flodälgen på huvudet!

Har varit och tränat med Josse ikväll. Det är så roligt! Och ojoj...stackars magen vilken träningsvärk det kommer bli! Är så avis på Josse, hon ska på Lady's night imorn! Fast det är hon värd, så duktig som hon va idag! :)

Kollat på Mammas Pojkar me nu ikväll. Vilket dåligt program! Men åhh...bara måste se det! Varför är det så? Att man måste se sådant som är så otroligt pinsamt? Fattar det inte.

Ronja är så söt så söt. Söta söta Ronja.
Och Mattis vill inte ha min matlåda imorgon för han ska äta på lax och vin vin vin. Dagens med efterrätt för 85pix pix pix. Orättvist vist vist.

Man tager vad man haver!

Ja, så är det. Man tager vad man haver. Härom dagen så blev jag så sugen på varma mackor och började fundera på var toast-järnet var... Hittade det i ett skåp och blev så lycklig. Gjorde mackor med massa gott i mellan och skulle skjutsa in de första i järnet. Öppnar järnet och vad upptäcker jag då??



Det var ett VÅFFELJÄRN!


Dansar

Ronja och jag har precis dansat lite. Hon i pappas knä och jag här i skrivbordsstolen. Hon gillar att dansa till Groove Coverage så man kan hoppa riktigt mycket. Så här tokigt blir det när man försöker fotografera Ronja mitt i allt hoppande:)


Tokungen min.

Tösen och jag har varit på lekplatsen en stund idag med. Men det var inte alls lika roligt när vi var alldeles själva. Vi hoppas att pappan kan följa med oss någon gång:)


Dansar

Ronja och jag har precis dansat lite. Hon i pappas knä och jag här i skrivbordsstolen. Hon gillar att dansa till Groove Coverage så man kan hoppa riktigt mycket. Så här tokigt blir det när man försöker fotografera Ronja mitt i allt hoppande:)


Tokungen min.

Tösen och jag har varit på lekplatsen en stund idag med. Men det var inte alls lika roligt när vi var alldeles själva. Vi hoppas att pappan kan följa med oss någon gång:)


RSS 2.0