Flitens lampa lyser

Här städas, diskas, tvättas och donas. Ronja och jag har till och med städat sopskåpet =P Om det fortfarande syns i eftermiddag kommer min man bli stolt över mig.
Fick fina midsommarblommor på självaste midsommarafton, de har jag varit duktig och skurit om så de ska hålla lite längre. Förreseten så var midsommarfirandet alldeles toppen! Trevligt sällskap+alkoholhaltig dryck+GOD mat+myggstift+ett nattligt nakendopp i stenbrottet = världens bästa midsommarafton :)

I eftermiddag får Ronjos och jag lite sällskap. Det blir promenad till badsrtanden och lite bad, lek och fika. Mycket trevligt. Ronja älskar verkligen att bada! Om det är fint väder i helgen kanske pappan vill följa med dit oxå. Då skulle även jag kunna få ta ett dopp:)

Ha en bra dag allihopa! KRAM!

plask, plask!

Ronjos Bonjos älskar verkligen att plaska i vatten, hon är helt tokig! Vi har badat några gånger i stenbrottet i helgen och idag tog Ronja och jag en promenad till badstranden. Det lilla barnet gick bara rakt ner i vattnet, plums, plums... ända tills hon trillade på rumpan. Då började hon plaska istället. Sken som en sol gjorde hon. Baka sandkakor med sin kära mor tycker hon också om. Konstigt att hon inte ens försökte ta sönder dem, nix, hon samlade på dem. Vi gjorde en hel liten sandkake-ankunge-flock:)
Så här ser det lilla barnet ut i stenbrottet.





Söt eller?
På hemväg finns det smultron. Dessa små röda bär är mycket uppskattade av den lilla sötnosen.




Söt som ett smultron.

Muffinsdags!

Jag har fått en ny bok, en alldeles underbar muffinsbok. Så fin så. Här är den, 99 kr på Coop.


Idag har jag då provbakat, det blev chokladmuffins med bitar av mörk choklad och jordgubbar. De står och svalnar lite nu men om en stund ska de avnjutas..kanske till och med med en klick grädde till ;-)

Fina va? Hoppas verkligen de är goda nu, annars får jag bakläxa!

Bränd

Min man har bränt sig lite kan man säga... Resten av sommaren behöver han inget linne =P

Snyggt va? ;-)

Laaaadybug

Idag såg jag en lite nyckelpiga ute i det vackra vädret. Det påminde mig om när Louise brukade måla små ladybugs på mig. Det var tider det. Så därför kommer här, till min lilla Sunqist, några bilder på en liten nyckelpiga, så röd och fin.





Trevlig helg alla!


Min man

Min man, han är duktig han. Han krattar, gräver, bär, sliter och släpar. JAg älskar honom. Han gör en fin trädgård till oss. Även om han inte hade gjort en fin trädgård så hade jag älskat honom.



Världens underbaraste smilfink. Den bästa av dem bästaste.

Fotomodeller och Sternö

Idag har mina vovvar varit fotomodeller för Hemmets Veckotidning, utkommer typ i april. De är ute i god tid kan man ju säga:) De skulle göra ett reportage om Distriktsveterinärerna. Vovvarna var jätteduktiga! Lugna och fina som vanligt. Ska bli kul att se dem i tidningen sen.

Sen var Ronja trött. En riktig liten töttis. Så hon sov sött en stund tills hon var pigg och glad och då skulle vi ut och leka med traktorn. Ronja älskar sin traktor! Sitter så fint där medans mamman drar henne i skogen. Ju mer det hoppar, desto bättre är det. Måste ta en bild någon dag och visa er!

En promenad på Sternö blev det med. Jättetrevligt sällskap hade jag och Berthisen. Massa MYS!!! Här kommer några bilder.






Visar några bilder från häromdagen med, när markstenen var lagd men allt ar väldigt dammigt. Jag spolade ab allt och Ronjos passade på att blöta ner sig.




Och så här ser det ut när det är torrt och fint.

Gonatt allihopa!

lunchdate

idag har ronja och jag varit i stan en snabbvända. Vi passade oxå på att träffa mattisen och hade en lunchdate hela familjen, mys! Nu har ronja somnat i mitt knä, utan blöja. Hoppas hon inte läcker rätt som vad det är;-) hon sover tyvärr inte så länge på morgonen för tillfället och behöver därför en extra liten eftermiddagslur. Bara att hålla tummarna att hon sommar ikväll. Bilden är ronja på fiket? Lurig hon ser ut.

Stadsvandring

Nu har jag, Enya och lilla Bertha kommit hem igen efter en liten promenad på stan. Lite miljöträning är ju aldrig fel. Bertha skötte sig jättefint, både i bilen och på stan. Hon träffade på en liten blandras som hon fick hälsa på, lite läskig men helt ok tyckte hon. Enya tyckte mest att han var ful, för ful för att få hälsa på henne iaf =P

Mattisen tittar på fotboll nu. Strax tänker jag joina honom med chokladpudding och spraygrädde :) Är allt lite sega. Gott att inta soffläge. Fast allra helst hade jag velat hittat på något lite roligare. Men man kan ju inte få allt. Alla andra är på rockfestivalen denna helgen ju, men där är inte jag så sugen på att vara faktiskt. Får väl se om det finns någon som vill vara lite social nästa helg istället?


Förresten, såg en snutt av ett tv-program, utan ljud på för ett tag sen. Vad konstigt det kan bli när man inte vet vad de talar om. Hur konstig är inte den här bilden liksom? "Osynlig mat". Hmm... Tillsammans med ett glas vin så var det rättså roligt ändå. Jag är nog lite väl lättroad ibland =P

Trevlig lördagkväll på er!

test

provar hur det fungerar att blogga från mobilen.

Äntligen helg

Nu var det helg igen och det gillas. Måla bräder står på schemat idag. Även sanda uteplatsene m.m. Fullt upp hela tiden. Men det är roligt när man ser att det blir något av det.

Uteplatsen blev jättefin. Eller ja, det är ju bara markplattorna som är på plats än så länge, men det är inte så lite det! Superfint. En vacker dag är den helt färdig och då ska jag minsann köpa trädgårdsmöbler och sen pynta så fint med duk och kuddar, ljuslyktor och annat som jag har köpit. Det ska bli så mysigt att sitta där. LÄNGTAR!

Idag har jag haft sovmorgon, enda till kl 8.20! Sååå skönt, underbara man. Han tog hand om både barn och hund och har dessutom gjort det jättefint på nerevåningen. Så gullig han är.


Här är min söta unge.


Mys i gräset

Igår var jag i brunnsparken och kollade på alla fina balklänningarna...åh, så tjusiga! det var inte så svårt att drömma sig bort till prinsessornas värld..

Därefter satt jag resten av kvällen och målade och pyntade naglar på barn som har skolavslutning idag. Jättefina blev de. Tog lite tid, de ville ju ha massor med pynt :)

Regnet har faktiskt skött sig exemplariskt med tanke på mina nysådda gräsmattor. Det har varit en del uppehåll och sedan har det regnat lagom mkt, perfekt!

Visar ett par bilder på Ronjos när hon sitter ute i gräset och filosoferar.



Jag tror inte att man kan va sötare än så här. Min lilla skogsälva.

Det gick...

...nog bra tror jag! Jag tror faktiskt att det gick bra på provet. Härligt att ha det avklarat :)
Börjar en på en ny kurs nu, etik. Hoppas den är lika intressant som den förra.

I helgen som gick gjorde jag en dubbel pavlova. Mmm... Världens goaste tårta! Och så enkel. Egentligen borde jag fira mig själv med en sådan idag... Igår bakade jag en cheesecake med, fast den var beställd. Måste nog göra en sådan till oss själva snart, blev så sugen. Här är min pavlova. 
 
Varför jag skriver om detta är bara för att jag ska få visa denna otroligt fåniga bild =D

Söte Göte.
När vi ändå är inne på Mattis så kan jag ju passa på att visa hans underbara solbränna också.

Och så har vi en liten bild på lilla Berthis med. Hon gillar att sitta uppe i grushögarna och titta sig omkring.

Prov

Nu ska jag snart in till Väggaskolan och skriva prov i kursen vård- och omsorgsarbete. Eftersom det inte blev så mkt pluggat igår kväll pga många olika anledningar så är jag allt lite nervös... Vill ju göra bra ifrån mig.  Men det är bara att hålla tummarna och göra sitt bästa!

Ikväll blir det brunnsparken och kika på fina balflickor och pojkar. Så trevligt det ska bli =)


En inte så jättebra bild men på en vädigt söt tjeja.

Förresten, lilla Bertha gillar prickig korv. Så gott att man kan både sitt och ligg ;-)

Ännu en bra dag

Ja, så har även denna dagen gått. En härlig dag med solsken från morgon till kväll.
Idag har jag som sagt haft finbesök, jättetrevligt! Tack för besöket och hoppas jag inte babblade på allt för mkt :)
Sen har jag varit ute och ridit och det är som vanligt underbart. Solen i ryggen, fåglarna som kvittrar... bara så mys att sitta där uppe på hästryggen. Mattisen har krattat duktigt i jordmattan och det är tänkt att det ska sås gräs i helgen=) Bertha har åkt på en propp av en katt oxå. En lite droppe blod kom på näsan och hon tyckte såååå synd om sig själv. Stackarn. Jaja, hon kanske lär sig en läxa iaf.
Och nu tänker jag gå och sätta mig i soffan, mysa med min man och måla naglarna. Jag har nämligen köpt några nya färger som måste provas (Mattis vet inte att jag har köpt fler lack, så säg inget.. Sssschhh! )


Här är vi i Göteborget. Det var en rolig resa och vi ska göra om det någon dag. Då ska jag åka karusell igen=)

Imorn blir det annat finbesök. Det var längesen vi träffades så det ska bli skoj. Sen kommer perisennerna imorn, all marksten och ett och annat lass grus. Och så måste jag hinna baka, en morotskaka ska det bli. Gott!

Nähä, nu säger jag gonatt på er alla. Hoppas er dag varit lika bra som min.

Goder morgon!

Är det inte underbart att med solsken på morgonen? Det tycker iaf jag. Fast det finns en liten nackdel. Ronja tror att det är dags att stiga upp vid sisådär 05:20 varje morgon...

Såååå, idag har jag bestämt mig för att ringa och efterlysa våra persienner. Att det ska ta sådan tid? Fattar inte och jag hoppas verkligen att persiennerna passar denna gången. Annars... Grrrr...

Idag får vi fikabesök. Trevligt, trevligt :) Ska bli roligt att träffas, det var ju så längesen! Men i sommar blir det oftare iaf.


Här sitter lilla tösen och plockar med en maskros. Fina fläckar blir det så det är ju klart att dem är roligast att plocka med =P

Önskar er alla en bra dag!

Solsken!

Idag har det varit underbart solsken hela dagen så vi har varit ute och lekt en hel del. Vi har fixat med trädgården, lekt i grushögen och bara myst. Ett tag var Ronja arg som ett bi på sin mamma. Hon fick för sig att hon skulle äta sten, grus och jord. Hon han aldrig försökt med det innan! Hur som helst så fick hon inte äta sådana onyttigheter för sin mamma och -GAAAAHHH!!! Dumma, dumma bajsmamma!!! och så sprutade det stora ilskna krokodiltårar. Jag är kanske lite hemsk men det ser rätt kul ut när hon arg över sådana tramsigheter :) Till slut hämtade jag nappen och så vart kakhålet stängt =D

Lilla Bertha har busat i jordhögarna och gått på upptäcksfärd här i världen. Hon har kommit fram till att flugor är svårfångade. När hon blev trött gick hon och la sig hos tant Enya och sov så sött. Enya är så snäll och omtänksam, världens finaste hundtant! Hedda är lite mer som en surkärring och tänker minsann inte beblanda sig mer än nödvändigt med den där lilla odågan.

Och ikväll har jag bakat lite till mitt underbara 5-vånings kakfat som jag fick av min rara dotter i Mors dags-present. JAg älskar mitt kakafat. Världens bästa och så färgglatt:) Det är Lycka det.

Några bilder från dagen som har gått.

Ovan ser vi en del av vår trädgård. Den är brun och ful för tillfälligt.


Ronja går balansgång på några brädor. Hon är duktig men ibland tappar hon balansen.

Lastar lastbilen med jord.

Klätterapan klättrar i sin stenhög.



Och här har vi den nya familjemedlemmen. Det är Speedpartners Big Bertha.
Här kan ni kolla på hennes uppfödares hemsida http://www.speedpartners.dinstudio.se/
Vi kallar henne för Bertha och hon är så klart hur söt som helst :)

Jasmine: Japp, jag har börjat plugga. Pluggar på flex till undersköterska, hur kul som helst!

Nu säger jag tack och hej. Imorn är det världens bästa torsdag, glöm inte det ;-)

RSS 2.0