Björnbär och sprungit mer

Igår var Ronja, pappan och hundarna och plockade björnbär. Det gick sådär kan man ju säga. Barnet åt väl iaf en tredjedel av bären som skulle läggas i bärhinken, hundarna gick åt alla håll, eller så gick de ingenstans för att det var taggigt å dant... Men de var glada ändå. De få björnbären som klarade hela resan hem åt Ronjos upp efter maten.




Idag ska Ronja och jag hitta på bus...har inte riktigt bestämt vad än bara. Framkalla lite bilder till dagis kanske? Och baka en kaka så klart. Och handla. Och säkert kräka hela bilen full så man kan sanera den också.
Pappan ska få måla och spackla och fixa och dona, hela dagen lång.

Imorn är det både valpträff och valpkurs. Ska bli jättetrevligt att träffa Berthas andra syskon och deras mattar och hussar:)
Valpkursen på kvällen sen, hoppas den är givande denna gången. Den har ju faktiskt bara blivit bättre och bättre! Jag är fortfarande besviken över den lilla incidenten men det kändes jättebra förra gången och jag är jätteglad jag fick prata med ledaren innan förra kurstillfället. Känns mkt bättre nu!

Ronja har skolats in på dagis denna veckan. Det har gått strålande! Så på måndag ska jag lämna henne innan jobbet och hämta min lilla unge efter jobbet. Så nu mera är det Ronja Rövardotter Dagisbarnet Wendt. Sötnöt.

Ja, och så var jag och sprang igår, och det känns fortfarande bra i foten! Weeeiiii :)


Sprungit och mer spår

Nu har jag varit duktig och sprungit en liten runda för att prova foten igen... hoppas, hoppas, hoppas att den håller nu! Snälla, håll tummarna för mig allihopa:)

Igår la vi ett spår igen. Det gick mycket bättre denna gången! Duktig är hon lilla Bertha. Hon gick fint över halva spåret sen blev det lite okoncentrerat när myrorna hade anfallit hennes köttbullar längs vägen. Hon tyckte allt de var lite äckliga då =P Men mer spår ska här läggas! Det är ju kul:)
Valpkursen struntar vi i ikväll och antagligen nästa gång också. Vi inväntar nog fortsättningskurs på Bruks istället för hundungdom.

Har varit dålig på att ta bilder på sistone...ska bli ändring på det! Ungen växer ju så fort! Här är iaf när vi var och kollade på simskoleavslutning på Vägga och Ronja passade på att bada lite med. Sötnöten min.




Nej, vet ni vad?! Jag har ångrat mig. Jag tänker inte förlora. Bertha och jag sticker på valpkursen iaf, är det någon som ska bort är det den dansk-svenskes matte, inte vi! Let's GO!

Spår

Nu har lilla Bertha och jag varit ute i skogen och lagt spår, första gången för Bertha och bitvis gick det riktigt bra! Vi får öva lite så ska det nog gå bra :)

Ronjos Bonj ska börja på dagis nu ju. Lite att förbereda är det allt, regnkläder bl a. Men jag hade ju redan fixat det! Trodde jag. Jag hade köpt regnkläder på rean till Ronja som jag trodde var strl. 80 eller 86, men icke. Strl 92 var det =P Men hon fick ju regnkläder av min farmor när hon fyllde år oxå, i strl. 90 ja. Tur jag kollade upp detta nu och inte dagen innan dagis...så nu får jag allt gå och köpa regnkläder till busfröt. Hon gillar ju vattenpölar:)




Imorgon blir det jobb igen. Roligt faktiskt. Vågade inte riktigt tro att det skulle va så skoj som det faktiskt är:)

Och igår skulle Mattis och jag paddlat men de vi skulle paddla med blidde sjuka :( Men vi hittade på ngt annat istället, Kreativum! Ojoj...så kul vi hade! Riktigt roligt:)

Kan också berätta att Ronja tyckte att min mobil var lite smutsig, hon har badat den i hundarnas vattenskål. Så just nu ligger den på tork. Får nog införskaffa en ny ändå... känns ganska aktuellt nu.

Tack Tina för erbjudandet! Det är alltid bra att träna med andra ju, hade varit jätteskoj:)

Valpkursen

Denna valpkurs ja... Jag är så ledsen i ögat. Allt som kunde gå fel gick verkligen fel idag. Hundar som leker, en hysterisk djurägare, fel handlat av ledare, folk utan hundvett, förutfattade meningar... detta leder till att jag nu har världens hemskaste monsterhund. Jag blev så ledsen över alltihopa så jag tog min elaka hund och gick en promenad, sen körde vi hem. Vi struntade blankt i teorin, vi bara stack. Bertha och jag ville inte va där. Hela tiden får man höra att vinthundar inte är något att ha, de är bara ute efter att döda och det går inte att ha dem till någonting. Och träna någon form av lydnad med dem kan man glömma. Nu vill vi verkligen inte gå dit igen. Vad skulle hända om Bertha inte kom mer på inkallning och monsterhunden springer lös bland de andra hundarna? De andra stackars "vanliga" hundarna skulle "få men för livet"som den hysteriske djurägaren uttryckte sig.

Nej, jag vettifan alltså... Vill vi verkligen tillbaka dit? Synd när jag tyckte träningen började bli så mkt bättre. Skönt iaf att ledaren ringde mig nu ikväll.

Här han ni en bild på henne (om ni vågar titta förstås) Får jag presentera Bertha-en pitbull i whippetformat.


Jag skriver inte så bra när jag är upprörd, jag vet.

RSS 2.0