Lekplatsen

Idag har Ronja och jag varit och handlat på Coop och därefter åkte vi till Kulbrunnen men där var sååå mkt folk!! Men det var inget att vara ledsen över för vi körde vidare och hittade Josse, Jonas och Emilia på en annan lekplats:) Jättetrevligt! Ronja hade jätteskoj och hoppade som en liten tosing. Hon somnade som en stock när vi körde hem!

SötisTösen och jag sorterade lite kläder imorse. Hittade ett rosa hårband som gullungen bara är så sööööt i :)







Ikväll ska vi bjuda på lite mat. Mattis morbror och kusin kommer på besök. Ska laga någon kyckling-historia med en fräsch sallad till. Letade i evigheter efter Mango-Chutney på Coop. Tack och lov hittade jag Emelie, världens bästa Coop-jobbare som snällt hjälpte mig. Och jo, visst stod den där, där jag redan hade kollat typ sjutton gånger! ;)


Pappas flicka

Har bakat brownies och ska bara smälta lite vit choklad och ringla över så är de färdiga. Hoppas de blir lika goda denna gången som de blev sist. Kanske slänger upp en bild och recept sen, de är jätteenkla att göra! Så länge kommer det en bild på den sötaste som finns och hennes mamma.


Underbara ungen min! Fast egentligen är det pappas flicka. De har ett sammarbete. Ronja tycker om att dra i kläder och pappan säger att det är helt ok om hon drar i mammas urringning. Mamman instämmer inte.


Gröna tomater

Denna måndagkväll har jag gjort gröna tomater eller tomatsallad eller vad man nu vill kalla det. Min mormor brukar göra det så jag bad om receptet och har nu försökt tillaga det. Är ganska nöjd faktiskt!


Här har vi dem, de gröna tomaterna innan tillagning!


Här är de gröna tomaterna, tillagade!
Hoppas nu de blir goda... Det är ju ett så gott tillbehör till tex en söndagsstek nu i höst.

Är det någon som har smakat sådant här mer än jag? Vad tycker ni om det i så fall?


Indian chicken Crap

Igår lagade min make middagen. Han kan faktiskt några rätter, fiskpinnar, stekt korv, ägg och bacon (lyckas ibland iaf;)) och så kan han oxå laga till Indian Chicken Crap. Det är hans paradrätt skulle man kunna säga. Rätten består av ris (som han nu faktiskt har lärt sig koka), kyckling skuren i bitar och stekt, sås eller något sådant och lite sallad upplagt mer eller mindre estetiskt=P


Från början låg tomatklyftorna intill minimajsen. Med lite fantasi kan ni kanske tänka er vad det såg ut som ;)

torsdagsmys!

Bonjos och jag hade lite torsdagsmys i soffan igår. Som det låter så var det mysigt.




Hon är så go å pussa på den lilla grodan:)

Imorn bär det av till Ullared. Tjohooo! Har inte varit där på jättelänge. Ska bli jätteroligt :)

Ny

Min man lovade mig en ny hårborste, vilken jag ville, om jag slängde den gamla. Det har gjort.

Så att ni inte tror att jag är så äsklig så att jag tänker använda den äckliga här nedan. 


Yurk!!

Det fina löshåret jag har haft skulle ju skötas mycket noggrant, till exempel skulle fästena fönas efter varje gång man hade duschat. Detta var tidskrävande och fy sjutton vad det brände i hårbottnen! Jag har fönat så mycket jag kunnat utan att bränna ihjäl mig. Hur bra tror ni hårbottnen har mått? Kli kli kli...
Så nu idag så började jag tycka att det luktade lite unket, kanske jag inbillade mig men nu har Mattis hjälpt mig att klippa bort det. Och tror ni att det var mycket hår som trillade bort?? Japp. Det håret som jag normalt skulle ha tappat de här två månaderna kunde ju inte trilla eftersom det satt fast i flätorna som löshåret satt fastsytt i.
Tvi tvi tvi... kolla här!



Och det är bara en del av det!
På frågan om det slet mycket på håret svarade frisören: Nej inte alls!
Om jag får svara så, jo det gör det. Om inte annat så har detta inte alls varit snällt mot min hårbotten.
Visst var det jättesnyggt att ha långt hår men åhhh....va skönt det är att fra fingrarna genom håret igen utan att det är några flätor i vägen!


Måndag igen

Så var helgen slut igen. Typiskt, jag som tycker bäst om helgerna;)
Helgen har gått alldeles för fort. Har bara gjort en massa tråk tycker jag...men det blir fint här i vårt lilla hus, visst blir det det.

Ikea-saker är DÖTRISTA att bygga ihop. Har byggt ihop både nattduksbord, skolådor och skrivbordshurts. Sååå trist. Men gästrummet blir jättefint. En liten bit i taget. Behöver pyntas till lite nu bara. Och så skulle jag vilja beställa lite canvastavlor på nätet. Tror det kan bli bra! Hoppas Louise blir nöjd ;)
Lägger upp några bilder på de fotona som jag tänkte göra till tavlor.








Vad tycker ni? Som ni kanske förstår så hade jag tänkt att tavlor och annat ska få gå i rosa till de ljusa tapeterna och möblerna i ek. Tror ni det kan bli bra?

Glöm inte bort att idag är det Världens Bästa Måndag!

Tack å hej!
/Louise


Förresten...

Förresten, så vill jag säga att jag blev jätteglad härom dagen när Noa sa att hon tyckte jag tog sådana fina bilder! Det gjorde verkligen mig glad. Tack! :)

Här kommer en fin bild till.


vi kan ju passa på och ta en till. Dessa är tagna förra året och lagom till jul gjorde vi dem som bordstabletter och gav bort som julklapp, uppskattat!


Kväll igen

Vad bjöds det på för middag idag? Det bjöds på kycklingfilé som legat och gottat sig i sås i ugnen. Såsen var sjord av grädde, creme fraiche, bbq-sås, citronsaft, vitlök, en ny blandning! Till detta serverades det ris som kokats med curry och en sallad med även här lite citronsaft, istället för en vinägrett. Dekorerat med lite paprika i söta små fyrkanter, smidigt gjorda i min lökhackare, så är rätten en vinnare! 



Sen har jag myst en stund med min lilla tös i soffan. Vi övade på de höga tonerna och nu orkar jag nästan inte ta en ton till! Hon är bra söt hon, mammas Ronjos...


Josse- Jag och Louise, min kära vän var på en weekend i somras i Nice. Den 19:e-22:e augusti närmare bestämt. Det var verkligen helt underbart! :)

Vårt fina larm

Härom dagen var Bernst här och fixade larm. Han undrade vad det skulle stå för text på översta raden och när Mattis inte svarade så var jag snabb med att hitta på något....



hIhI! Kul va? ;)

Nice

Blir ett litet bild-inlägg från när jag och Louise var i Nice i somras. Helt underbart var det! Sunqist har fotat de här fina bilderna, hon är duktig hon.


Här ser ni då mig, en typisk badbild. Underbart, underbart, underbart!

En vacker bild. Havet, stranden (som var av stenar) och en liiiten bit av vägen.

Min goda vän Sunqist.

Avskyvärd bild. MEn boken var bra och jag njöt i solen. Suqist köpte sig ett parasoll och låg i skuggan, men vad hjälpte det? Hon brände sig ändå =P

På vägg hem. Här är hon med sin snygga orangea strandväska;)

Hissbild.

Pizza med myyycke ost, Mums!

Här har ni mig:)

Brasilianaren ;)

och till sit, en ubersnygg bild på mig efter en dag på stranden!

I övrigt så vill jag tacka Cissi för hjälpen med Ronja idag och tacke Louise för en trevlig fika igår. TACK!

Så dålig jag är

Har verkligen låtit bloggen lida. Dumt av mig. Och nu vaknar RonjosBonj. Typiskt. Ska försöka göra ett Nice-inlägg sen, lovar inget ;)


Sikken dag!

Ja, dagen har varit lite sådär till en början, mycket trams. Men sen blev det bra! Red ut en runda och mitt i skogen hittade vi två söta damer.
-Vi har gått vilse sa den ena. Kan ni hjälpa oss?
Så vi galopperade iväg åt ena hållet för att leta efter deras bil. Hästarna blev som tokiga när vi satte iväg, de gillar ponnyridning:) Men ingen bil på det hållet. Så vi vände och galoppade tillbaka till damerna.
-Men vi tror ni kan ha kommit därifrån, sa vi. Men det är lite svårt att hitta på stigarna.
Så vi red framför damerna som blev mycket glada över vår hjälp.
-Åh, tack snälla, sa dem.

Nu hoppas vi på dagens Ros i tidningen;)

Dessa damerna gjorde oss på ett strålande humör, så kanske vi borde sätta in dagens Ros istället för dem?

Igår jämförde Mattis vår dotter med Prinsessan Leia...



Hmm... Likt?



Tåsdamårån

Tåsdamårån idag ja. Det är alltså torsdag och det är morgon. Jag är förkyld och Ronja likaså men jag ska försöka leva denna dagen med en god inställning ändå. För det är ju faktiskt Världens Bästa Torsdag idag, det vet ni väl? :)

Vi har varit på en liten sväng i skogen nu på morgonen, Ronja, jag och hundarna. När det är så här kallt får man ta på sig mycket kläder. På tal om kläder skulle ni sett mig igår! Ronja hade kräkt ner alla mina kläder så jag fick gå i trekvarts-byxor, tights och hello-kitty-nästan-knähöga-ullstrumpor. Tror ni jag såg jag rolig ut eller?!

En liten serie bilder på min söta, påpaltade unge.






Helt otroligt vad det lilla livet har vuxit! Kolla som det såg ut när hon åkte vagn när hon var riktigt liten.

Barnvagnen var så stor, det lilla barnet nästan försvann! :)

Mammas älsklingsunge har blivit så stor.

Korven

Den lilla korven är så söt. Igår när vi var ute på promenad så såg det allt ut som en liten surkorv.





Det är mammas korvunge det!
Förresten så ligger inte den lilla korven där man lägger henne längre :)

Promenad

Har varit på promenad med min lilla familj. Kameran fick följa med.


Hittade en islänning som gick och betade så fridfullt. En vacker kväll.

Nu ska jag laga lite mat. Det serveras potatismos och så tänkte jag panera en och annan schnitzel. Även brysselkål kommer läggas upp på tallrikarna. Gott mos dä! ;)

Choklad

Finns det någon mer än jag som gillar choklad? Prova Anthon Bergs nya. Smaskens Fillibajs, som Dojdoj hade sagt:)




Kan nog vara gott att baka med också, eller vad tror ni?

Suck.

Ibland blir man lite irriterad. När ska jag få ett eget hus egentligen?

Bababa...

Vet inte vad jag ska skriva. Kan berätta att jag har varit och vaxat ett par ben nu ikväll och innan idag har jag köpt garn till en poncho till Ronjos. Äh, vet verkligen inte vad jag ska skriva så här kommer en höstig bild istället.



Och en till!



Hösten är så vacker!

Brunch

Idag har vi gjort en stor brunch. Mmm så gott! Satt verkligen fint.


Vårt bord kan bli ganska stort ändå. Med två extra bordsskivor i så får man utan problem plats med 12 personer.

Allt möjligt pålägg, salami, skinka, rostbiff, västerbottenost, brie, marmelader...

Ett par gubbar..

...och några andra dönickar...

Grönsaker i olika färger är nyttigt.

Hade ingen brödkorg som var stor nog så det fick bli en brödskål istället.

Bacon, köttbullar, prinskorv...

Sötiskorven var oxå med.

Ett tag iaf. Rätt som var det var så la sig Ronja bara ner och sov som en stock. Hon hade haft fullt upp att titta på och kämpat för att hålla sig vaken. Tyst och snäll och sa inget. Jag fick flytta det lilla livet till barnvagnen så hon kunde sova vidare i lugn och ro.

Så här har en del av min trevliga söndag sett ut. Vad har ni haft för er?

Nu är jag sjuk, ont i halsen och mår bara bajs. Antar att det inte blir en rolig natt och morgondag. Inte så lätt att vila och ta det lugnt när man har en sån liten söt bebis som vill leka med sin mamma hela dagen lång.

Gokväll på er! :)

Varning!

Vill varna alla läsare för något otroligt äckligt. Köp aldrig denna påse!


Ser det inte otroligt gott ut? Nedan ser ni resultatet:


Så äckligt! Allt var i små små små bitar och i en enda röra. Smaken var blä och lukten likaså. PYTON!

Kanelbullens Dag

...är på söndag. Men mina snickare har tjatat som galningar hela veckan om dessa kanelbullar så nu på morgonen har jag fått baka kanelbullar. Eftersom kanelbullens Dag firar 10 år i år (enligt snickarna iaf) så måååååste man få minst 10 kanelbullar var. Påhittiga de där snickarna va? :) Så jag har gjort ca. 100 bullar. De lär vara slut innan kvällen misstänker jag. Bryr mig nog inte ens om att stoppa dem i plastpåsar... =P

Då jag inte har fotograferat mina goda bullar och jag är för lat för att gå och göra det nu, så får jag helt enkelt bjuda på en annan bild. Denna bilden har min käre man tagit, undrar hur han tänkte?! =P

=P

Gårdagen

Gårdagen var mycket trevlig, Josse och Emilia var här. Vi åt lunch, gick på promenad och fikade på en kladdkaka. Emilia har blivit så stor, och så långhårig! En sån söt liten tös. Tänk att Ronja ska bli så stor.
Ronja tyckte det också det var roligt att de var här och hon verkade gilla Josse väldigt mycket. Såg så mysiga ut. Bra att veta att de tycker om varandra, man vet ju aldrig när man behöver lite barnvakt en stund ;)
Ronjos fick en liten present oxå, en stapel med ringar. Toppen då den kan få följa med i badkaret me. Och det gjorde den igår :)



Här är dem, Josse och Emilia!

RSS 2.0