Krutonger

Hemmagjorda krutonger kan verkligen piffa till vilken sallad som helst. Det bästa med dem är inte bara att de är goda, utan superlätta att göra också!


Fram med kniven och tärna brödet. En sisådär 1x1cm är lagom.

Sen förflyttar man alla små kuberna till en plåt med bakplåtspapper. På med olja och valfria kryddor och vänd runt allihopa ordentligt.

Så här ser de ut när de varit i ugnen på 175 grader och blivit vända någon gång, i cirka en kvart. 
GOTT!


Ahhhh!!

Måste bara säg en sak.

DET ÄR JOBBIGT ATT HA PLÅTSLAGARE PÅ HUSET NÄR RONJA FÖRSÖKER SOVA!!!!!

Just nu så hatar jag dem. På riktigt.

Trötta familjen

Louise tog en söt bild på oss när hon var här i helgen. Helt utslagna aliihopa.



Louise har målat klart väggen på Ronjas rum nu, den är jättefin! Ska se till å ta en bild på den sen. Vad skulle man gjort om man inte hade haft en konstnär till bästa vän? :)

Förresten så fyller konstnären år idag. GRATTIS LOUISE!
Har köpt en liten present till henne, hoppas hon gillar den. Det är verkligen en ren chansning!


Här är hon, födelsedagsbarnet! Märk väl att jag har valt att vara snäll och lägga in en fin bild, Sunqist ;)

Här är hon igen, min bästa vän! Grattis, Louise :)

Igår

Igår var Anni och Denice här. Mycket trevligt! Vi fikade på mina brownies (som fick mer än godkänt av alla som smakade), promenerade i värsta ösregnet och hade bara allmänt trevligt. Hoppas det blir snart igen :)


Den finaste tösen försöker lära sig klockan redan nu.

Enya hoppas på kex-spill.

Lugn dag idag. I eftermiddag, två-halv tre eller nåt, kommer en från ett hudvårdsmärke för att presentera sina produkter. Lilla Ronja får vara med farfen tills Mattisen kommer hem. Ronja i all ära men det hade nog kunnat bli liiiiite mycket Ronja i alla krämer och annat skoj :)

Sen ska jag nog ringa ett onödigt samtal snart. Nestle barnmat skickar ut sådana här samlakuvert(samla streckkoder, få poäng till en grej, typ). Det roliga är att de skulle ha in kuverten senast den 31/8 2009 ! Hallå liksom, det har ju varit! Inget att hänga upp sig på egentligen, men jag måste ju sysselsätta mig på nåt sätt =P

Tripp TRAPP Trull

Nu har vi äntligen en riktig trapp! Trappgubben kom vid 11 idag och var klar vid 14. Rackans snabbt gick det! Med sig hade han en annan gubbe oxå, en medhjälpare. Vi är jättenöjda med allt utom en sak, de hade ju kunnat tvätta sig innan de åkte hit! Luktade inte så mycket hallon om dem vill jag lova!





Det kommer bli ett räcke till på trappen sen, men det var inte riktigt klappat och klart än. Men om någon vecka eller så:) Nååååå, vad tycker ni?

Min nya tröja

Kolla vilken underbar tröja som jag fått av Louise! Jag älskar stickat:)


Bjuder på denna underbara bilden, ser jag lätt störd ut eller? =P

Tack Sunqist, jag kommer använda den nästan varje dag hela hösten och vintern!

Bajs

Både bajs i blöjan och bajs-dag.

Bajs helt enkelt.

Hösten

Hösten är vacker tycker jag. Jag gillar den. Allra mest när man får ha en sådan där mysegosig stickad tröja på sig, tex en sån som är på min önskelista här nedan nånstans:)

Idag är det banken som gäller. Nervös som vanligt. Mäklaren var här igår och värderade huset. Hoppas det slutade på höga siffror. Gillar inte att bli granskad av den där banktanten. Så tittar hon på mig med stora bekymrade, besvikna ögon...jobbigt! Förra gången lipade jag nästan när jag satt där. Denna gången ska Ronja följa med och charma banktanten.

Tror förresten att jag glömt berätta om babycafét jag var på! Det var verkligen trevligt. Träffade Anni och Denice. Kul! Hade inte träffat Anni på några år, men det tänkte jag inte på. Det var bara att prata på som vanligt:)

Bjuder på en höstbild.


I helgen kommer Louise igen och denna gången SKA vi ta oss ut! Inget sitta hemma i soffan och dricka vin. Nej, vi ska dra ut på stan!

Mat!

Jag har kommit på en sak. Jag älskar mat. Inte bara att äta den utan även att laga den!



Hemlagad pizza är inte bara gott, det är busenkelt oxå. Så är det med det.


Tips!

Tänkte tipsa om en bra grej att ha i köket, nämligen en lökhackare. Den är verkligen smart!


Skala löken och splitta den i två delar. Lägg löken med den platta delen neråt i alligatorn...

Stäng alligatorns käft....

...och VOILA! Löken är hackad! :)

Denna smart sak finns att inhandla på Clas Ohlsson och den är inte bara bra på lök, den kan göra små gurkstavar och annat oxå. I löv my aligator!

Finn ett fel

Som rubriken lyder, finn ett fel.


Tror ni jag va lite stressad och inte riktigt visste vad jag gjorde den dagen eller??! :)

Gomorron!

Igår kväll var jag ute och red en runda i skogen. Härligt! Vi red så att den ena hästen nästan tappade skon;)
Den lilla Ronjen fick va med pappa så länge. De underhöll Bernst som pysslade med larmet på vårt lilla hus.



Idag ska jag och Ronja på babycafé i Mörrum. Ska träffa en kompis som jag inte har sett på flera år och så hennes dotter. Ska bli jättekul!

Önskelista


Här är tre riktiga myströjor som jag önskar mig så. Älskar stickade tröjor med stora kragar. Någon som kanske skulle vilja ge mig en liten present? Ni hittar dem på H&M i så fall ;)



Fiskgratäng

Japp, idag lagades det fiskgratäng. Tyvärr är jag fortfarande lite äcklad av fisk sedan jag var gravid och gillar bara stekt fisk. Gjorde ett tappert försök med fiskgratängen idag men misslyckades. Men Mattis tyckte mycket om den så här kommer receptet!

Till 4 port.       Ugn 180grader

Lägg potatismos, gammal eller ny spelar ingen roll, runt kanterna i en ugnsfast form. Varva cirka 400 gram fisk med rättså mycket finstrimlad purjolök innanför moset. Gör sås på spisen, 1,5dl kallt vatten, 1dl mjölk, en påse fisksås från BlåBand. Koka upp. Rör ner 1dl. creme Fraiche och lite saft från en citron. Slå på såsen över fisken. Lägg lite sparris i mindre bitar ovanpå. Salta, peppra och citronpeppra. In i ugnen i 20minuter. Servera med rivna morötter, broccoli och lite vitt vin.


Some ingredients...

Som sagt, Mattis gillade den iaf!

Förresten, receptet finns på baksidan av såspaketen ;)

Louise och Ronja

Stal denna bilden från Louise blogg, sunqist.blogg.se



Är de inte söta? Ronja och hennes fadder Louise. Heter det fadder förresten? En sån där person som får det lilla barnet om föräldrarna döden dör alltså. Söta är de iaf:)

Ronjan och pappan

De är så fina.
Min man och min dotter.
Min familj.







Världens Bästa Söndag!

Filmtajm

Pappan försöker lära sin dotter det där med vilka filmer som är bra och inte redan i en tidig ålder. Här lär han henne att Shrek, det är en riktigt bra film!




Ronja kanske är lite för liten för Shrek ändå. Än så länge verkar hon mest intresserad av sladdarna :)

Trötta

Nu är familjen trött. John Blund gjorde Ronjas ögonlock tunga för en två timmar sen ungefär och nu är mammans och pappans också det. Undrar hur många sidor jag kommer hinna läsa i min bok innan jag somnar?


Skööööönt

Var hos knäckegubben idag igen (tredje gången!) men å så sköööönt. Attans vad det knakade men oj oj oj så fri jag blev sen. Låsningen försvann nästan helt. Vilken befrielse!


Det är dags för fredagsmyyyys..... och jag har inget vin :(

Ronja med sin pipmugg

Ronja älskar att dricka vatten ur sin rosa pipmugg.






Hon kan inte riktigt själv ännu, men hon försöker! Svårt att hålla upp muggen till munnen, det är lättare att ta ner munnen till muggen istället. Alla sätt är bra ;) 

Prima Baby!

Igår var Ronja på besök hos barnläkaren. Pappan fick ta hand om detta besöket och dt gick alldeles utmärkt. En vikt på 6840 gram och en längd på 66 cm är nu uppnått. Sen klämdes det och kändes det och Ronja gick igenom besiktningen utan anmärkningar. Prima Baby! sa läkaren.


Stor tjej!

Förresten, nu när jag kommit igång med mitt bloggande igen så vore det ju roligt att veta vilka som läser den. Såååå kommentera meeeera! :)

Grötmonstrets Återkomst!

Japp, nu har Grötmonstret återvänt. Pappan och Ronjan klarar sig sååå bra på egen hand ;-)


Kan-själv-åldern börjar tidigt...

Se upp för GRÖTMONSTRET!!!   :)

Sötisar

Hur söta är inte de här då? ♥







Jag ÄLSKAR mig familj! ♥

Inte lätt...

Det är banne mig inte det lättaste att starta eget företag! Massa konstigheter som man ska veta. Men det har varit en perfekt sysselsättning för mig som har nackont. Har läst och läst och ringt runt till olika försäkringsbolag. Det verkar som att det enda bolaget som är något att ha är Folksam. De andra var inget bra alls. Det ena kunde inte ens ge mig någon information förrän jag kunde ge honom ett organisationsnr. Men vill man inte kolla upp sånt här innan man startar företaget? Och på Bolagsverket när man skulle registrera företaget så ville de ha uppgifter på in- och utgifter m.m. OCH hur lätt är det att ge dem det när inte försäkringsbolagen kan ge mig några prisuppg förrän bolaget är registrerat??? Nej, de går inte hand i hand precis...
Så idag blev det inget, men jag har lärt mig mycket :)


En bild på prinsessan Enyamba. Hade det inte varit för den gråa nosen så ser hon ut som en ungdom ;)

Klipp!

Nu har jag varit hos läkaren och klippt bort en liten äcklig flik i armhålan. Med en seeeeg sax! Men det gick bra, fick ju ett stort plåster sen så :)

Pappan är hemma och får ta hand om Ronjan. Den lilla Tösen hade nog inte velat sitta i vagnen i 8 timmar medans vi väntade på att pappan skulle komma hem från jobbet, kan ju inte lyfta henne. Så jag har fått sjukskriva mig och pappan är föräldraledig.



Typiskt nog så har jag lagom till denna nackspärr läst ut min bok. Har läst Jens Lapidus "Snabba Cash". Superbra! Fattar inte att jag inte läst den tidigare. Nu ska jag få låna hans andra bok av Mattis bror. Hoppas den är lika bra.

Shoppingfynd

Här kommer lite fynd som jag gjort på senaste.


Jag var i Malmö för ett bra tag sen. På Hööks hittade jag denna gosiga koftan. Jätteskön!

Samma dag fast på H&M blev denna kjolen min. Älskar dragkedjan!

Denna tröjan....

...tillsammans med denna västen hade jag tänkt ha på en tjejfest som jag var på för några helger sedan. Hade planerat att ha mina svarta byxor till. Plötsligen var jag inte lika stor som jag var när jag köpte dem och min plan gick i kras. Jag blev inte alls lika fin som jag tänkt mig men lika glad var jag för det..eller nåt!

Hör och häpna, jag har köpt en kjol på KappAhl! Jag hittar nästan aldrig nånting där. Denna ska jag använda i höst tillsammans med ett sköna tights.

Superfyndet! Ullstrumpor för 35spänn på H&M. På EKO-hallen skulle de ha 139:- för ett par knästrumpor på ridavdelningen. Ångade mig genast att jag inte köpt fler av dessa Kitty-socksen på H&M... De coola tightsen fick jag av min snälla mamma:)

Annat smått och gott. Sånt här är ju bara så kul! De svarta armbanden kan man räkna om man har råkat hamna på en tråkig fest. Och de zebrarandiga (eller är dem tigerrandiga) var det en tjej som hade på tjejfesten och jag blev genast förälskad. Blev så glad när jag hittade dem på H&M för 29 pix :)

Och till Ronja inför den kalla årstiden. Hon kommer bli sååå söt. Som vanligt;)

Josse! Det är inte jag som målar. Skulle jag aldrig reda ut=P Nej, min kära vän heter också Louise. Lite rörigt, I know! Hitta på något snart?

Jag har fått en otrevlig låsning nånstans mellan nacken och axeln, otrevligt! Men har varit hos knäckemannen så han håller på att låsa upp mig. Ska till honom på onsdag igen.

Hej Svejs!

ÄNTLIGEN!

Nu är internetet igång på riktigt och det känns underbart! Dock är jag nog skyldig min man 100 kronor nu... Han började på det här med internet i lördags och var övertygad om att han skulle få igång det samma dag. Jag var bombsäker (snäppet ännu säkrare än övertygad som ni förstår) på att det inte skulle bli något nät så långt ögat kunde nå denna helgen.. Men ack så fel jag hade! :)

Det har ju hänt en del sen sist... Kan ju börja med den underbara trippen till Nice. Det var nice =P Tyvärr, har jag inte så mkt bilder från denna händelse utan det var Louise som stod för den mesta dokumentationen. Men jag har en bild och den är oslagbar!

Underbart va? Detta är en bild på Louise ben. "Jag behöver färg på benen" sa hon innan vi begav oss till stranden och beslutade sig därför att inte använda någon solskyddsfaktor där. Tjaa..hon sa ju inte vilken färg hon ville ha ;)
Fler bilder från den underbara värmen kommer en annan dag.

Ronja har fått en ny lekkamrat. En 52-foting. Denna underbara varelse är två meter lång och Ronja tycker han är en riktig kompis.

Känns bra att mammans välvårdade fötter har kommit med i bild här.

 

Louise håller på och målar inne på Ronjas rum. Ena väggen ska förvandlas till ett mästervärk med Nalle Puh och hans kompisar.

Bakgrunden.

Här är hon i full gång och målar på trädet. Till sin hjälp har hon en projektor som fått upp bilden på väggen, smidigt!

Så här ser det ut nu. Nya tag till helgen. Hon är en hejare på att måla den där Louise!

Sen har vi lite andra bilder från huset.



Vardagsrummet. Den nya soffan kommer på onsdag. Lite rörigt än, men ändå!



Matbordet.

Mitt alldeles egna kök :)



Sovrummet. Garderoberna ska få handtag en vacker dag. Jag längtar efter den dagen.

Den där trappen lyser med sin frånvaro. Har fått låna snickarnas fina bygg-trapp så länge. De vill sälja den för 1000kr till mig.

Allvarligt, hur kul tror ni denna är? Inte ens om jag fick den gratis skulle jag vilja ha den längre än nödvändigt!

Det ni, det var inte dåligt bloggat av mig va? :) Inom en snar framtid kommer det komma fler inlägg, bl a ett shoppingfynds inlägg!

RSS 2.0