Draken!

Härom kvällen städade jag ut ett skåp i tvättstugan och där fanns det ett gäng klädnypor. Papputen gick igång på detta till max och vips så hade han förvandlat vårt lilla barn till en hemsk, eldsprutande, jättefarlig drake! Ronja verkade tycka att hela påhittet var liiiite under hennes nivå (japp, hon har vuxit ifrån pappans nivå).




Idag ska den lilla draken få åka till Bräkne-hoby och titta på kossamuarna när de släpps lösa. Det ser ut att bli vackert väder :)


Ronjos på lekplatsen

Idag har Ronja varit på lekplatsen med sin mor och far. Mammuten och papputen hade nog roligare än vad Ronja såg ut till att ha. Hon tyckte mest att föräldrarna var jobbiga som skulle tvinga henne till att leka med alla konstiga saker när hon helst av allt ville sätta sig ner och i lugn och ro sortera gruset. Det lilla barnet var riktigt svårflörtat! Äh, lite kul hade hon nog =)






Ansiktsrengöring

Här kommer ett litet tips på en ansiktsrengöring som jag gillar. Den är från Apoteket och kostar en si så där 89 kronor tror jag. Luktar lite lagom gott, är rosa och är som en mousse, härligt! För en blandhy mot det fetare hållet. För den som är lite mer normal i hyn så vet jag att det finns en rengöringsmousse för de oxå. En grön flaska är det då. Jättesköna budgettips att tycka om.

Påminner mig på något vis om bubbelgum =)


Mina fina naglar

Har målat naglarna i lite vårigt lila. Prickarna är gjorda med en sk "orangepinne" (funkar utmärkt med en tandpetare oxå) och ett svart lack, lätt som en plätt! De blev så fina så. Lacket är ett 25 kronors lack från Depend. Tycker dessa lacken är toppen, funkar precis lika bra som ett dyrare lack. Lagom stora och lagom pris gör att man kan ha hur många som helst=) Viktigt bara att investera i ett under- och ett topplack för att skydda nageln från missfärgning och för en blank yta. Sådana finns i Depends sortiment oxå, perfekt!


Idag har Ronja och jag varit inne i stan och promenerat, lunchat, fikat och lekt med en kompis och hennes lille son. Tror allt att Ronja är lite smygkär i den lille pojken:) Det var jättetrevligt och kommer snart att göras om!
Här har vi en liten bild på hur söt mammas lilla nöt är idag, iklädd sin fina jeansklänning.

Mycket roligt att min far tyckte bilderna jag tog på de orangea blommorna var fina. Roligt att höra! =)


Blomma för dagen

Idag har Ronja och jag varit på stan och fixat lite ärenden. Köpte en liten inflyttningspresent till en (hihi.. så hemlig jag är), en födelsedagspresent till en annan (väldigt hemlighetsfull är jag nu), en tvålpump till mitt badrum och det absoluta fyndet: en jättehärlig sommarduk i jätteformat för 59 kr. på Hemtex =)

I lördags fick jag en liten bukett med blommor av mina kära middagsgäster. Idag var de fortfarande jättefina men ett par hade böjt sig och tittade inte längre upp mot solen=( Men ingen ko på isen, jag fixade till det så fint så.

Här ovan har vi en del av buketten... och här nedan ser ni hur fint det blev av de lite ledsna blommorna.



Fint va? ;-)

Inatt kommer jag drömma om Per Olssons Bonnagård. Ronja har får en present av sin morbror och hans sambo, en traktor med släp med både bonde, ko, gris, får och höna. Alla i sjunger i kör "iai iai oo" och "mu mu" och "nöff nöff" om och om igen. Ronja är dölycklig över detta! Lite värre är det för hunden som ser ut att önska sig ett par öronproppar. Mamman tycker det är superskönt att ungen har låtit bli att klättra i soffan, nästan hela dagen;-)

HAR!

Förresten, kommer ni ihåg den här?

Den HAR jag nu och den är lovely! Antingen som den är eller tänker jag bära den med ett vitt midjeskärp som jag oxå inhandlade för 49 kr. Den blommiga skapelsen kostade 99 kr. Jag älskar H&M :)

Mycket idag

Idag är det mycket som ska hinnas med. (Och jag har satt mig för att blogga??!) Dagen började med en ridtur för mig och Mattisen. Underbart väder var det, perfekt för en ridtur!
Sen hem och äta frukost och därefter åkte Mattis iväg för att hjälpa goda vänner att elda en massa ris. Själv for jag till staden för att inhandla lite alkoholhaltiga drycker på systembolaget. De hade fått in ett nytt rödvin på box som hette "Gosa". Får väl se vad jag tycker om det, det går säkert ner utan problem :)
Därefter blev det Coop och sen hem och mata den lilla gullungen som var hungrig och trött. Nu har jag sövt henne och hon ligger utanför i sin vagn med kisen.

Och här sitter jag. Inte alls tänkt. Jag ska ju förbereda inför kvällen. Andra goda vänner kommer på besök och vill mer än gärna smaka lite på mitt nya vin och käka lite. Så det är ju egentligen bäst att sätte igång.

Visar några bilder på Ronja när hon var ute i vårsolen en dag.




Och innan gästerna kommer vid 17 så ska stallet mockas och jag ska vara ren och fin. Näää... här kan jag nog inte sitta längre. Trevlig helg på er allihopa!


Ronja och Enyamba

Idag är det jättevackert väder. Solen lyser, fåglarna kvittrar och det är hur mycket vår som helst ute! Önskar jag hade hadt en trädgård som jag kunde gått och pysslat i. Istället har jag fårr gå på en promenad. Det är inte helt fel det heller. Ronja somnade så sött och sover nu ute i sin vagn. Älsklingsungen. När Bonnisen vaknar så blir det att fara in till staden och handla lite. Hade tänkt gjort det redan i förmiddags, men det vackra vädret stoppade mig:)

Städade ju lite bland bilderna som jag sa, och la över bilderna från mobilen till datorn oxå. Har en och annan på Ronja och Enya tillsammans. Enya måste vara världens snällaste hund som låter Ronja komma och sitta hos henne i hennes korg. De är så söta ihop :)





Är de inte söta så säg! ;-) ♥

Snögubben

Håller på att sortera bilder...
Kommer ni ihåg snögubben vi gjorde? Från början var den väldigt fin och såg ut så här:

Rak i ryggen som en fura. En riktigt fin snögubbe. Dag efter dag blev han dock bara krokigare och krokigare i ryggen, så här:

En riktig mästare på limbo!

Helt otroligt att han blev så krokig. Jag tror att han siktar mot stjärnorna :)

Lite av påsken i en och annan bild

Påsken är snart slut och vi har hunnit med en del. Det känns bra fast fortfarande är det mycket kvar. Här följer lite bilder i ingen ordning alls, på hur vi har haft det och vad vi har hittat på.



Har hunnit plantera lite fina blommor som står utanför min dörr. Igår fick jag en stor kruka med påskliljor av mamma och pappa oxå. När de inte är fina i sin kruka längre ska jag gräva ner dem i min blivande trädgård, perfekt! :)

Här är en bild på vår fina påskduk som Mattis mormor har broderat. Egentligen ska det stå tulpaner på den tycker jag, men de var inte fina längre.

Vi var så sugna på att grilla en kväll men hade ingen grill. Mattis gjorde en egen och eldade med lite halvsurt en-träd. Kycklingen smakade enrisrökt och var jättegod!

Detta är vår lilla trädgårdsmästare som hjälper till i blomplanteringen.

Så här gott kan man ha det i vårsolen efter att ha eldat en massa ris och annat skräp. Sååå härligt!

Till sist en bild på vår lilla slagskämpe. Hon påminner lite om en hankatt har jag kommit fram till.

Till den som efterlyst en bild på Mattis i sin fåniga cykelutstyrsel vill jag bara säga: Känn ingen oro, den kommer. Promise!

Hoppas alla har haft en glad påsk, det har jag haft :)

Ajaj...

Nu har Ronja varit ute och slagit sig lite. Stackarn. Det är inte lätt att ta emot sig när man ramlar om händerna har fastnat under magen.



Vilken min hon gör på sista bilden :)

Denna dagen har hittills varit jättehärlig!. Solen skiner och det är världens bästa fredag. Nu är Mattis ute och cyklar runt Ivösjön, han såg duktigt fånig ut i sina cykelkläder vill jag lova! I förmiddags har vi varit ute och eldat kvistar och lite mindre grenar. Det kommer bli fint här en vacker dag. Riktigt fint.

Vill ha!


Så mysig sommarklänning från hm. Det är sjukt va mkt underbara blommiga kläder det finns nu. LOVE!

RSS 2.0