Det blev kanske inte så bra...

men jag har iaf tagit reda på vad det var för konstig grön fjäril :)

Nu vet jag vad det är för fjäril!

Dagfjärilsmätare

 

Dagfjärilsmätare. Foto: Lars-Åke Janzon

Dagfjärilsmätare,

Geometra papilionaria


Dagfjärilsmätare flyger från slutet av juni och in i augusti. Det är en nattfjäril, en mätare, som man kan hitta även under dygnets ljusa timmar. Fjärilen är grön med två hela eller uppdelade vita band på bägge vingovansidorna. Den kan bli drygt 5 cm mellan vingspetsarna. I formen påminner den mer om en dagfjäril än en mätare, och det är därför den heter just dagfjärilsmätare.

Arten förekommer över praktiskt taget hela landet, men blir ovanligare norrut och den saknas i fjällkedjan. Den flyger i lövskog och på hagmarker. Larven lever på björk, al, hassel och sälg. Förpuppning sker i löst sammanspunna blad på marken.

Författare och foto Lars-Åke Janzon, fil. dr., Naturhistoriska riksmuseet


Travet

VIlken underbar dag! Åkte till travet idag, så kul! Vi hade fått två inträdesbiljetter och en parkeringsbiljett så varför inte. Mattis var lite svårövertalad men till slut så!
Jag som inte riktigt visste vart jag skulle körde in på parkeringen och viftade med min parkeringsbiljett. De visade snällt vägen vart jag skulle. Konstigt tänkte jag...parkering precis utanför ingången? Hm... vi som var lite sena? Det visade sig att jag lyckats få plats på VIP-parkeringen! Är ganska nöjd över detta:)

Sen spelade jag som en galning! Nä, det gjorde jag klart inte men skitkul va det och jag lyckades till och med vinna! 82 kronor på hästen Silverlök. Satsade förvisso 20 kronor och jag hade 300 kronor med mig... men ändå! Det var jättekul och nu vet jag hur man gör! Vänta bara, nästa år är jag miljonär när jag går därifrån :)

Kvällen avslutades med en match i krocket. Mattis vann fast jag egentligen är bättre. Jag lät han vinna för att han skulle få göra det någon gång han me ;-)


Avslutar med en trött tös och en lat hund, mina sötnötar :)

Valpkurs

Igår var det första gången på valpkursen. Tyvärr är jag lite besviken på den. Det hela började med lek, därefter en kontaktövning i alldeles för stor grupp vilket resulterade i att alla bara hade ett försök på sig =/ Sen en liten bana där det gick ut på att få hunden till att gå och stå på saker som t ex en pall, sopsäck, ett stycke plåt m.m. Till sist sitta på gräsmattan (som klipptes alldeles för sällan utan uppsamlare=P ) medans ledaren pratade.
Lite synd att läxan vi fått inte togs upp. Vi skulle ha övat på att få hunden att söka ögonkontakt med sin förare, tyvärr togs inte detta upp alls=( Till nästa vecka ska vi öva på sitt och jag hoppas att denna första gång bara var en mjukstart så att det blir bättre nästa gång. Jag förstår att man inte kan ställa för höga krav på valpar osv. men vi är ändå där för att lära oss. Mer tips, råd och hjälp, tack! Hoppas, hoppas det blir bättre nästa gång :)

I två dagar har jag haft gröna fjärilar på min husvägg, jättefina. Någon som vet vad det är för några? 


Behandlingen hos kiropraktorn gick väl sisådär. Under pågående behandling får jag inte springa eller rida och jag ska sola minst 45 minuter varje dag utan solskyddsfaktor plus att jag ska äta två matskedar oskalade sesamfrön, uppblötta om dagen! Vi får se om det blir bättre. Behandling igen på tisdag. Hade jätteont i foten igår efter valpkursen, förstår ingenting...

Min man är i städartagen. Helt galen är han! Det är nog tur att jag börjar jobba snart ändå...mer än två veckors semester tillsammans hade vi nog inte klarat;-) Ni ska se han, han är galen! Men jag ska väl inte klaga antar jag...det blir rent och fint och jag, ja...jag sitter ju här =P Kanske ska gå och hjälpa honom lite ändå.

Förresten, tack för kommentarerna! Det är så roligt att veta vilka som kikar in på min blogg, fler borde kommentera, det är ju så kul :)

Avslutar med en bild på Bertha. Ha en bra dag, alla!
  

Laga foten

Idag ska jag på besök hos laga-hela-kroppen-doktorn igen. Var där i förra veckan för att jag har ont i foten som jag har haft i ett par tre månader. Inte jätteont men irriterande att hela tiden ha det så. Så foten lagar hon med massa nålar i vaden, ajaj... Lite knäckande i ryggen blir det med och så hittade hon tydligen fel över hela skinkan på mig med! Det gjorde ont! Kom på att det är nog foglossningen som jag fortfarande känner av när jag springer. Så idag blir det dit och repareras igen. Hoppas jag inte blir lika yr, trött och konstig denna gången...

Gårdagen bjöd på en härlig ridtur i skogen, underbart skönt att komma ut ibland. Tack så hjärtligt för denna!

Nu har Mattisen semester och det känns toppen att ha två veckor tillsammans innan jag börjar jobba igen. Eller ja, han ska ju klart lana den sista helgen i augusti, då lär jag inte se så mkt av honom misstänker jag. Ett tiotal coladrickande datanördar ska sitta i mitt garage och spela dataspel dygnet runt.. Undrar vad jag och Ronjos ska hitta på den helgen?

En dag fick Ronja tag i ett paket spagetti som jag inte trodde hon skulle klara av att öppna...


Men poff! Så hade hon lyckats med det me :)


Iste

Make your own ICETEA!!
I denna sommarvärme som råder, kanske inte just idag när det är åsk- och regnväder, kan det vara gott med iste. MEn hur mycket socker innehåller inte de man köper i affären, bäst att göra eget!

Jag har gjort ett med pepparmynta, citron och sötat med lite honung.

Bara till å koka en liter vatten och hälla på ingredienserna som du redan lagt i en gryta och låta det dra i en 15-20 minuter eller nåt. Därefter ska det svalna och sen avnjutas med massa is i ett stort glas, GOTT!

Nästa gång tror jag att jag provar att bara göra rent citroniste. Se om det blir lika gott :)


rövardotter

ungen vägrar att sova. Men innan idag var hon väldigt söt iaf

Ändrade planer

Ja, igår blev det lite ändrade planer. Istället för att fixa i garaget så var jag ute på äventyr hela dagen, jag hade en alldeles underbar Louise-dag. Jag ska ta fler sådana.
Ronja och pappan var ute på havet och mös och badade. Jag försökte hyra en flytväst till den lilla knatten men alla var slut så det blev till att köra och köpa en. Men nu har hon en och vi kan ut på havet precis när som. Härligt!

Idag SKA jag göra några tag i garaget. Jag har jättemycket bestämt mig för detta nu. Kanske till och med ska gå direkt dit efter att ha skrivit klart här? Njeee... först månste jag nog allt borsta tänderna iaf, men SEN!


Ha en bra söndag allihopa!

Varm!!

Igår tänkte jag som så här: Om jag springer en runda tidigt imornbitti så struntar jag i att duscha nu och gör det efter att jag sprungit imorn. Och så är det ju inte så varmt på morgonen, perfekt!
Eller hur säger jag nu. Morgonen försvann fortare än kvickt och jag kom inte ut förrän efter kl 9. Nu har jag sprungit och jag är så varm att jag tror jag döööööör=P Lilla Bertha är så duktig och springer med lite framför ibland men mest precis bakom mig. När vi möter någon så är det bara att stanna och koppla henne, jätteduktig liten hund <3

Igår masserade, färgade ögonfransar, plockade ögonbryn och målade naglar jag. Det är så roligt :) Jag vill bara meeeer. På kvällen satte jag mig själv i ett fotbad och målade mina naglar alldeles röda. Mattishjärtat filade och smörjde in mina små fossingar så snällt sen. Fredagslyx kallar jag detta:)

 
Här tramsar Ronja och jag oss på Blomstergården. Alla borde ha en unge att leka med. De är fantastiska de små liven.

Idag ska vi försöka köra ett jätteryck i garaget. Konstigt nog är det faktiskt lite trevligt att stå där och spackla och slipa, speciellt när vi gör det tillsammans. 
Vad gör ni en lördag som denna?


Blomstergården

Idag har vi varit på utflykt till Blomstergården i Eringsboda. Vi har haft en toppen dag, verkligen! Ronja älskade det, hon har nog aldrig gått så mkt i hela sitt liv. Söta, söta ungen somnade gott i bilen på väg hem.











Många bilder, jag vet. Det finns ännu fler :)

Kvällen har bjudit på träning på bruks. Bertha är jätteduktig! Hon har sprungit genom tunnlar och provat springa genom säcken ett par gånger med. Lite inkallningar och möte med annan hund. Hon är en alldeles fantastisk hund! Tack för hjälpen, det är guld värt!

Ha en bra kväll så hörs vi snart igen! Förresten, muffinsarna var supergoa ;-)

Mera muffins!

Imorn bär det av till Blomstergården i Eringsboda (min unge lär kräkas ett antal gånger skulle jag tro.) Jag har snöat in lite på muffins för tillfället i och med den fantastiska muffinsboken, så till fika imorn har jag bakat lite muffins! Matiga muffins med soltorkade tomater, vitlök, oliver, mozzarella och oregano och lite mer fikaaktiga muffins med choklad, coca cola och minimarshmallows. Hoppas de smakar lika gott som de luktar. Det får vi se imorn;-)



Är det någon som vill prova göra egna så säg till! Och även om ni inte vill det så får ni gärna skriva en kommentar ändå;-)


En bit kakfat

Igår bjöds det på lite eftermiddagsfika. Flädersaft och cookies:) Så här kommer en liten frestande bild. Härligt lila mitt kakfat är va? I love it!

Igår var jag ute och sprang så flitigt. Jag blir bättre och bättre och denna gången kräktes jag inte ens=P Orättvist är bara att det verkar inte bekomma min lilla Bertha alls. Hon skulle väl kunna springa dubbelt så långt och massor fortare utan att bli trött antar jag...
Därefter var det stress, stress, stress...in i duschen, på med kläder, in till stan och umgås med en god vän. Underbar kväll.
Och så håller jag på i garaget med. Spacklar, slipar, sätter remsor... spackla lite igen. Det går inte så fort när man har en liten Bonnisbus att passa samtidigt. Den lilla loppan kan ju hitta på förfärligt mycket bus som gör att mamman måste lägga ifrån sig limpenseln och springa efter busungen. Sakta men säkert så blir det nog ett garage av det.
Här är en bild på busbarnet från förra helgen när vi var ute en sväng på Tärnö. Sötisen.

Ha en bra dag alla!

Mulet

Jag är inte helt säker på att jag vill säga detta men... Lite skönt är det faktiskt med en mulen dag!

Lilla Ronja tog sovmorgon idag, till kl 08.10 närmare bestämt. Ojoj...så skönt vi har haft det. Lär väl få betala mitt pris när det inte kommer att få ungen till att sova sen. Hon har börjat bli jättejobbig med det där sovandet. När slutar barn att sova på dagen? För jag börjar nästan misstänka att min lilla sötnöt snart kommer sluta med det.
I lördags t ex, fick jag inte henne till att sova förrän kl 17,30...i en halvtimme. Det var ju inte längesen som hon var pytteliten och sov flera gånger om dagen. Mammas stora tjej...

Ny dag idag

Igår var en bra dag. Masserade och färgade fransar halva dagen lång. Jag var trött i kroppen sen, skönt! :)
Därefter åt vi på väggas fiskerestaurang med trevligt sällskap. Ronja gillade också maten fast det mesta brukar iofs gå ner i den lilla magen. Som vanligt tilltar de lite konstigt på mig när jag beställer min "en spätta fast som en sill, tack". Är det så konstigt? Det är ju spättan jag vill ha fast med de goda silltillbehören förstås ;)
Sen blev det en liten promenad längs strandpromenaden så att all maten sjönk ner lite. Trevlig kväll. Jag älskar sommarkvällar!
Här kommer ett par bilder på vår lilla apa som gillar banan, såklart!


Idag är en ny dag med nya möjligheter. Världens bästa torsdag är det ju me. Undrar vad vi ska hitta på......?

RSS 2.0